Single Blog Title

This is a single blog caption

Hoofdrol invaller Soto bij zege Telstar

Telstar heeft een vrij eenvoudige zege op Helmond Sport geboekt. Er is een hoofdrol voor Sebastian Soto weggelegd. Direct na rust vervangt hij Gyliano van Velzen. Door zijn twee doelpunten worden de Helmonders met 2-0 opzij gezet. De Amerikaanse Chileen of is het de Chileense Amerikaan staat amper drie minuten in het veld en laat direct zijn voeten spreken. Halverwege de tweede helft kopt hij fraai raak. De voorsprong van de Velsense club komt geen moment in gevaar.

Telstar begint het duel tegen Helmond Sport voortvarend. In de eerste minuut stuurt Glynor Plet Yaël Liesdek langs de zijlijn diep. De bal uit zijn voorzet wordt door keeper Van Gassel gekeerd. In de rebound schiet Welat Cagro de bal in. Weer is de doelman de situatie meester. Vijf minuten later laat Helmond Sport zich voor het eerst zien. Uit een voorzet van Dean van der Sluys laat de vrijstaande Jordy Thomassen de bal van zijn bovenbeen springen. Uiteindelijk wordt het een vangbal voor Jasper Schendelaar. In de 18e minuut schiet Cas Dijkstra de bal tegen Stijn van Gassel aan. In de rebound raakt Welat Cagro de binnenkant van de paal. Geen withemd in de buurt om de terugspringende bal van dicht bij binnen te tikken. Drie minuten verder is een redding van Jasper Schendelaar noodzakelijk. Wel raakt hij bij deze actie aan zijn elleboog geblesseerd. Na een blessurebehandeling door verzorger Clement Uittenbogaard kan hij gelukkig weer verder. In de 31e minuut schiet Jordy Thomassen maar weer eens op het Velsense doel. De spits heeft het geluk niet aan zijn zijde. Hij schiet naast. Twee minuten later probeert Dean van de Sluys het van afstand. Jasper Schendelaar is bij de les en keert de inzet van de verdediger. De laatste kans in de eerste helft is ook voor onze bezoekers uit Helmond. In de 36e minuut mag Helmond Sport een corner nemen. De bal wordt in het volle strafschopgebied geschoten. Alec van Hoorenbeeck kopt de bal via de grond op het Velsense doel. Keeper Schendelaar is al verslagen. Op de doellijn krijgt hij hulp van aanvoerder Glynor Plet die de bal ternauwernood voor de doellijn wegwerkt.

Na rust, met Sebastian Soto voor de onzichtbare Gyliano van Velzen, komt Telstar al vroeg op een 1-0 voorsprong. Welat Cagro neemt een hoekschop. De bal speelt hij naar Cas Dijkstra. De middenvelder schiet de bal op het doel van Stijn van Gassel. De bal wordt weggewerkt en weer opgepikt door Welat Cagro. Hij zet nu de bal voor. Sebastian Soto schiet de bal fantastisch tegen het net: 1-0. Eigenlijk is dit een herhaling van de treffer van Marco van Basten in de EK-finale van 1988. Wat een doelpunt! De druk neemt toe op het doel van Jasper Schendelaar. De keeper en zijn teamgenoten zijn niet te passeren. In de 63e minuut loopt Telstar uit naar 2-0. Shayne Pattynama volleyt de bal keihard op het doel van Helmond Sport. De bal zal ruim naast gerold zijn, ware het niet dat Sebastian Soto in de ban van het schot staat. Hij kopt fraai de tweede treffer achter Stijn van Gassel: 2-0. In de resterende speelminuten doel Helmond Sport nog wel wat pogingen om tot scoren te komen. De Telstarvesting is vanavond niet te passeren. De Witte Leeuwen spelen de wedstrijd vrij eenvoudig uit en voegen drie punten aan het totaal van twaalf toe.

 

STATISTIEKEN

 

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 9. Glynor Plet (77e min. 19. Richelor Sprangers), 18. Gyliano van Velzen (46e min. 12. Sebastian Soto), 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra (77e min. 10. Daniel Adshead), 24. Siebe Vandermeulen, 25. Shayne Pattynama, 28. Welat Cagro en 43. Yaël Liesdek.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane en 27. Roscello Vlijter.

 

Opstelling Helmond Sport: 1. Stijn van Gassel, 4. Alec van Hoorenbeeck, 5. Dean van der Sluys (77e min. 3. Maxime de Bie), 6. Jeff Stans, 8. Orhan Dzepar, 9. Jordy Thomassen, 10. Karim Loukili (73e min. 19. Jelle Goselink), 11. Lance Duijvestijn, 12. Arno van Kellegom (67e min. 33. Gaétan Bosiers), 15. Sander Vereijken en 44. Boyd Reith.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Guus Joppen, 17. Juul Respen, 21. Robin Mantel en 22. Rowen Koot.

 

Scoreverloop

47e min. 1-0 Sebastian Soto

63e min. 2-0 Sebastian Soto

 

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer S. Dröge

Assistent-scheidsrechters: de heren J. Waleveld en D. Kempinga

Vierde official: de heer S. Spaan

 

Toeschouwers

0