Single Blog Title

This is a single blog caption

Heracles Almelo maatje te groot voor Telstar

Telstar is uitgeschakeld in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker. In Almelo moest een gehavend Telstar een 3-0 nederlaag slikken tegen Eredivisionist Heracles Almelo. 

Telstar startte de wedstrijd zonder Benamar en Soto. Beiden waren niet fit genoeg om af te reizen naar Almelo. Telstar begon de wedstrijd brutaal en met druk naar voren, maar het kon voorin weinig potten breken. De nieuw gevormde verdediging stond echter ook lang zijn mannetje. Het zag Heracles in de beginfase slechts één keer echt gevaarlijk worden toen de vrije trap via de buitenkant van de paal maar net goed afliep. Hoe ongelukkig was het dan ook dat Telstar na een klein half uur een penalty tegen kreeg. Pattynama kreeg de bal op de arm en de arbiter wees naar de stip. Bakis toonde zich koel en hij schoot de bal achter Schendelaar. Telstar was slechts één keer gevaarlijk toen Glynor Plet van buiten de zestien rakelings over schoot. In de slotfase was Heracles dicht bij een tweede treffer, maar doelman Schendelaar wist redding te brengen met zijn voet.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Heracles Almelo bepaalde het spelbeeld en Telstar loerde op de counter. Schendelaar wist eerder nog te voorkomen dat Heracles een tweede doelpunt scoorde. Hij trad handelend op toen Burgzorg alleen voor zijn doel verscheen. De doelman was 20 minuten voor tijd wel kansloos toen slordig balverlies de tegenaanval inleidde en daarmee Rai Vloet in staat stelde de bal in de hoek te schieten. De beslissing in de wedstrijd. Telstar probeerde het nog wel, wisselde aanvallend, maar kon de doelman van de gastheren amper in verlegenheid brengen. In blessuretijd kreeg de stand toch nog het predikaat geflatteerd toen Szoke de derde treffer van Heracles binnenschoot. Het betekent het einde van het bekertoernooi voor de Witte Leeuwen.