Single Blog Title

This is a single blog caption

Grote nederlaag voor Telstar

Telstar heeft vanavond de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In eigen huis werd flink huisgehouden door Fortuna Sittard. Na een spannende eerste helft, en een 0-0 tussenstand, werd Telstar in de tweede helft aangepakt door Fortuna Sittard. In 45 minuten werd Telstar gedeklasseerd: 0-6.

Ondanks de eindstand was de eerste helft een flink gevecht tussen beide partijen. De eerste kans was dan ook voor de Witte Leeuwen. Gerson Rodrigues kwam net tekort om de keeper te omspelen, maar de keeper liet de bal snel los. Andrija Novakovich kreeg de kans de bal uit een moeilijke hoek alsnog binnen te schieten, maar verder dan het zijnet kwam de Amerikaan niet. Niet veel later ging Fortuna weg over de rechterkant na een foutieve pass op het middenveld. Jeugdinternational Rody de Boer liet echter zien scherp te zijn en bokste de bal uit het doel en voorkwam zo een tegentreffer.

Na een kwart wedstrijd kwam Telstar goed weg. Fortuna Sittard kreeg een vrije bal net buiten de zestienmeter. De bal hobbelde en belandde uiteindelijk op de paal waar Rody de Boer de bal snel kon oprapen. Direct aan de andere kant kreeg Telstar weer een goede mogelijkheid. Jerdy Schouten kon opstomen vanuit het middenveld en hij nam het doel onder vuur. De doelman had alle moeite de bal te pareren, maar hij kreeg hem uiteindelijk goed weggewerkt.

Hoe anders was de tweede helft. Het begin was nog voor Telstar, maar al snel nam Fortuna Sittard het initiatief. Toen Schuurs vanaf net buiten de zestien aan mocht leggen hielden de mensen hun adem al in: 0-1. De bal werd prachtig binnengewerkt in de rechterbovenhoek. Na een uur werd de wedstrijd beslist. Vidigal kon ongestoord van rechts naar links slalommen en werkte de bal achter de kansloze Rody de Boer. Nog geen vijf minuten later kreeg Telstar opnieuw een klap te verwerken. Dammers kreeg de bal prachtig op zijn hoofd uit de hoekschop en hij tekende zo voor de derde treffer.

In de absolute slotfase werden de Telstar wonden nog even verder opengereten. Binnen 10 minuten scoorde Fortuna Sittard drie keer waardoor de harde eindstand 0-6 op het bord kwam.