Single Blog Title

This is a single blog caption

Gemakkelijke overwinning

Telstar heeft ook in zijn tweede oefenwedstrijd een eenvoudige overwinning geboekt. Derdedivisionist ADO’20 werd in ons eigen Rabobank IJmond Stadion op een 5-2 nederlaag getrakteerd.

Het eerste Velsense doelpunt viel al na vijf minuten te noteren. Een goede aanval bracht uiteindelijk Jerdy Schouten aan de bal. De Hagenaar passte de bal direct door naar Andrija Novakovich. De spits liet keeper Mart van der Wijst met een schuiver kansloos: 1-0. In de 9e minuut was een lichte overtreding van Toine van Huizen op Raymond de Waard op de rand van de zestien goed voor een vrije trap. Meraj Allahdad nam plaats achter de bal maar mikte te hoog. Elf minuten later gaf Ted Amson de bal mee aan Raymond de Waard. De spits hield het hoofd koel en schoot de bal langs Boy de Jong: 1-1. Nog geen zestig tellen later was Gerson Rodrigues dicht bij de 2-1. Ook hij zocht het doel te hoog. Vanaf minuut 22 scoorde Telstar in een tijdsbestek van vier minuten drie keer. Uit een voorzet van Rodny Cabral scoorde Andrija Novakovich de 2-1. Even later trof ook Jerdy Schouten doel: 3-1. Vervolgens was het Shaquill Sno die de bal uit een voorzet van Gerson Rodrigues binnenschoot: 4-1.

Na rust gebeurde er weinig meer. Bij beide teams werd er veel gewisseld. Al deze wijzigingen kwam het spel zeker niet ten goede. Pas in de laatste vijftien minuten gaf Telstar weer wat gas en kregen de geelhemden een aantal kansen. Zo schoot Leo Johnson de bal in riante positie hard in. Het publiek veerde overeind en juichte. Echter hij schoot de bal in het zijnet. Even later knalde Richie Owusu Ansah de bal op de vuisten van Rody de Boer. De rebound was voor Jasper de Vré maar hij had buiten het goede keeperswerk van De Boer gerekend. In de 85e minuut nam Oussama Zamouri een hoekschop. De bal werd door de geheel vrijstaande Donny van Iperen in één beweging achter doelman Van der Wijst geschoten: 5-1. Het slotakkoord was voor de bezoekers. In de kluts bepaalde Mouad Ben Chekh namens ADO’20 de eindstand op 5-2.

Zaterdag 15 juli, aanvang 17.00 uur, gaat Telstar op bezoek bij het 100-jarige BVV De Kennemers in Beverwijk. De Beverwijkers komen dit seizoen in de derde klasse zondag uit en hopen in dit jubileumjaar promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. BVV De Kennemers is ook de club waar o.a. Rafael van der Vaart en de oud-Telstarspelers Berry Janssen en Dorus de Vries het voetballen geleerd hebben. De rood/zwarte formatie staat onder leiding van trainer/coach Jos van Veelen en zijn assistent Fred Bischot. Het adres van de bespelers van Sportpark Adrichem is Adrichemlaan 3 te Beverwijk. Tot zaterdag!
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong (46e min. 16. Rody de Boer), 2. Rodny Cabral, 3. Toine van Huizen (46e min. 25. Donny van Iperen), 4. Jasper van Heertum, 5. Shaquill Sno (46e min. 15. Elson Brito), 6. Frank Korpershoek (46e min. 13. Benjamin van den Broek), 7. Gerson Rodrigues (46e min. 18. Mohamed Hamdaoui), 8. Edo Knol (88e min., 17. Anass Najah), 9. Andrija Novakovich (60e min. 19. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten (77e min. 17. Oussama Zamouri) en 11. Junior Toretta (60e min. 14. Leo Johnson). Wel op de bank maar niet gespeeld: 23. Mike van den Steenhoven.

ADO’20: 22. Mats van der Wijst, 2. Yerri Alsema, 7. Rick Neele, 10. Ted Amson, 11. Meraj Allahdad, 14. Cani Yilmaz, 15. Mouad Ben Chekh, 16. Marvin Boom, 18. Raymond de Waard, 10. Jasper de Vré en 23. Donny Rijnink. Vliegende wissels: Yovany van der Stelt, Sam Nijman, Max Nijman, Ruben Doesburg en Richie Owusu Ansah. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Michiel van Kampen.

Scoreverloop
05e min.​1-0 ​Andrija Novakovich
18e min.​1-1​Raymond de Waard
22e min.​2-1​Andrija Novakovich
23e min.​3-1​Jerdy Schouten
26e min.​4-1​Shaquill Sno
85e min.​5-1​Donny van Iperen
90e min.​5-2​Mouad Ben Chekh

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer Smit
Assistent-scheidsrechters: de heren Groot en Van Stombroek

Gele kaarten
32e min.​Cani Yilmaz
39e min.​Meraj Allahdad
Toeschouwers
563