Single Blog Title

This is a single blog caption

Frustrerende avond tegen Jong Ajax


Telstar en Jong Ajax hebben het publiek een boeiende wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen kregen een aantal goede mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk bleef Telstar na ruim negentig minuten met lege handen achter. De ploeg van trainer/coach Michael Reiziger trok in het laatste kwartier de zege over de streep: 0-2.
<br>
Dat Telstar dit seizoen moeite heeft met het maken van doelpunten was ook tegen Jong Ajax te zien. In de 9e minuut zette Terell Ondaan een aanval op. Via hem en Anass Najah kwam Karim Rossi aan de bal. De spits ontdeed zich van een tegenstander en schoot het leer op het Amsterdamse doel. Zijn inzet werd gekraakt voordat Dominik Kotarski hoefde in te grijpen. Tot aan de 30e minuut gebeurde er weinig voor beide doelen. Strijd en passie waren zeker aanwezig maar het laatste beetje geluk ontbrak. Na een half uur verscheen Jong Ajax binnen zestig tellen twee keer voor het doel van Wesley Zonneveld. Eerst moest de goalie handelend optreden na een directe vrije trap van Vaclav Černý. Even later schoot Sergino Dest in vrije positie de leren knikker naast. Zeven minuten later liet Telstar zien ook het tikkie-takkievoetbal machtig te zijn. Hierin was een hoofdrol voor Elso Brito weggelegd. Hij was het die Shaquill Sno in schietpositie bracht. Keeper Kotarski had het gevaar gezien en was op tijd bij de bal. In de 38e minuut leed Melle Springer op het middenveld balverlies. Wesley Zonneveld greep voortreffelijk in toen Lassina Traoré vrij voor hem gezet werd. Nadat scheidsrechter Nagtegaal voor het einde van de eerste helft floot was er nog een negatieve hoofdrol voor Ajacied Nicolas Kühn weggelegd. Gelukkig waren er een aantal spelers en de arbiter in de buurt om de boosdoener naar de kleedkamer te dirigeren.
<br>
In de tweede helft zochten beide clubs nog nadrukkelijker de aanval. Een aantal goede kansen bleven onbenut. De eerste was voor Jong Ajax maar het schot van Victor Jensen werd een makkelijke prooi voor de uitblinkende Wesley Zonneveld. In de 48e minuut schoot Karim Rossi van ver de bal op het vijandelijke doel. Dominik Kotarski werd bijna verrast. In tweede instantie kreeg hij het leder pas onder controle. Negen minuten verder ging Anass Najah een combinatie met Terell Ondaan aan. De middenvelder kreeg op het juiste moment de bal terug. Hij krulde het ronde speeltuig richting de verre paal. De bal ging naast. Eén minuut later was Vaclav Černý dicht bij de openingstreffer. Het lange lichaam van Wesley Zonneveld ging op tijd naar de benedenhoek om de 0-1 te voorkomen. Nog geen zestig seconden later moest de Velsense keeper weer al zijn talenten tonen om een kopbal van Dani de Wit uit de doelmond te ranselen. In de 61e minuut was Ahmad Mendes Moreira Perr Schuurs te slim af. Zijn schot ging voorlangs het Ajax-doel. Twee minuten later had Terell Ondaan de 1-0 op zijn voetbalschoen. De aanvaller wurmde zich voorbij een stuk of vier Ajacieden en haalde de trekker over. Zijn schot spatte op de paal uiteen. Wat een pech! In de 67e minuut werd Ahmad Mendes Moreira in het strafschopgebied ten val gebracht. De leidsman liet doorspelen. Waar is de VAR als we die nodig hebben!? Even later bemoeide Elso Brito zich weer met een Velsense aanval. Nu was hij het die op het doel vuurde. De bal ging net aan naast. Eén minuut later werd er wel gescoord. Aan de andere kant van het speelveld sneed Jong Ajax door de Velsense defensie. Lassina Traoré was het eindstation: 0-1. Weer één minuut later werd de bal op Terell Ondaan gespeeld. Hij stond met zijn rug naar het doel van Dominik Kotarski. Een Ajax-verdediger testte de kwaliteit van het shirtje van de aanvaller. Weer geen pingel. Wel een omhaal. De bal zeilde over het Amsterdamse doel. Telstar zocht meer en meer de aanval. Er was nog een beste kans voor Ahmad Mendes Moreira. De invaller schoot de bal te gehaast in. Het leer eindigde tegen de reclameborden. In de 86e minuut bepaalde invaller Danilo Pereira Da Silva de eindstand op 0-2.
<br>

STATISTIEKEN
<br>

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen (90e min. +2 14. Danny van Haaren), 9. Karim Rossi (55e min. 10. Ahmad Mendes Moreira), 11. Shaquill Sno (76e min. 33. Elvio van Overbeek), 15. Anass Najah, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.
<br>
Jong AFC Ajax: 1. Dominik Kotarski, 2. Sergino Dest, 3. Perr Schuurs, 4. Sven Botman, 5. Jurriën Timber, 6. Dani de Wit, 7. Vaclav Černý, 8. Ryan Gravenberch, 9. Lassina Traoré, 10. Victor Jensen (64e min. 18. Noa Lang) en 11. Nicolas Kühn (83e min. 19. Danilo Pereira Da Silva). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Stan van Bladeren, 15. Navajo Bakboord, 16. Jasper ter Heide, 17. Ché Nunnely, 20. Dean Solomons, 21. Leo Thethani en 22. Sebastian Pasquali.
<br>
Arbitrage
scheidsrechter: de heer M.J. Nagtegaal
assistent-scheidsrechters: de heren J. Westhof en Y.R. Weterings
vierde official: de heer M. Vos
<br>
Scoreverloop
74e min. 0-1 Lassina Traoré
86e min. 0-2 Danilo Pereira Da Silva
<br>
Gele kaarten
22e min. Dani de Wit
54e min. Senne Lynen
<br>
Toeschouwers
3.001