Single Blog Title

This is a single blog caption

Frivool Telstar verslaat Eredivisionist Sparta

Telstar heeft de enige oefenwedstrijd als voorbereiding op de tweede seizoenshelft winnend afgesloten. Op eredivisionist Sparta Rotterdam werd in het eigen Rabobank IJmond Stadion een nipte 1-0 zege geboekt. Melvin Platje werd de matchwinnaar. Hij scoorde in de 63e minuut de enige treffer van dit boeiende duel.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gerrets startte Telstar wervelend. De ploeg van het trainerstrio Dick Advocaat, Cor Pot en Fred Grim wist niet waar ze het zoeken moest. Na afloop kan de conclusie getrokken worden dat door Dick Advocaat en zijn manschappen nog veel werk te verzetten is om degradatie te voorkomen. Voor de televisiecamera vertelde de kleine generaal dat naast huurling Dabney dos Santos nog zeker vier of vijf nieuwelingen te verwachten zijn. Mogelijk is Michiel Kramer de eerstvolgende. De Feyenoordspits was dit duel aandachtig toeschouwer. De eerste kans ontstond in de 4e minuut. Mohammed Osman stuurde Melvin Platje diep. Zijn schot op het doel van Roy Kortsmit ging voorlangs. Zes minuten later werd binnen het gezichtsveld van de leidsman Andrija Novakovich door Sander Fischer naar het gras getrokken. De westtribune brulde om een penalty. De heer Gerrets zag niets in deze duikeling en liet doorspelen. In de 13e minuut zette Melvin Platje een aanval op. Na een dubbele één-twee met Mohammed Osman zette hij de bal prima voor. De kopbal van Andrija Novakovich vloog luttele centimeters voorbij de paal. Zeven minuten verder schoot Mohammed Osman de bal richting de korte hoek. Juist daar stond doelman Kortsmit. In de 33e minuut lieten de rood/witten zich voor de eerste keer aanvallend zien. Ragnar Ache slalomde door de Velsense defensie, schoot de bal in maar Rody de Boer pareerde zijn inzet. Twee minuten later nam namens de withemden Mohammed Osman een corner. De bal werd door Donny van Iperen net aan over het Sparta doel gekopt. In de slotfase van de eerste helft kregen de Rotterdammers een tweede mogelijkheid. Nick Proschwitz kreeg te veel ruimte en liep op Rody de Boer af. Ook deze keer kwam De Boer als winnaar uit de strijd.

Na rust, met een negental wissels aan de zijde van Sparta, ging Telstar door met aanvallen. In de 50e minuut werd na een goedlopende aanval Andrija Novakovich bereikt. De bal uit zijn voorzet werd door Melvin Platje naast gekopt. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Sparta meer aan aanvallen toe. En zowaar, de kasteelheren scoorden. In de 61e minuut deed Robert Mühren dat. Zijn treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd. Zestig tellen later was de Volendammer dicht bij de openingstreffer. Zijn schot in de korte hoek werd door Rody de Boer gepakt. Eén minuut later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Melvin Platje werd de diepte ingestuurd. Zijn schot leek houdbaar voor doelman Leonard Nienhuis. Het ronde speeltuig glipte onder zijn handschoen. Hij probeerde zijn fout nog te herstellen maar deed dit pas achter de doellijn. Doelpunt oordeelde de arbitrage. En terecht. 1-0. In de 65e minuut was Robert Mühren voor de derde keer gevaarlijk. Ook deze keer voorkwam Rody de Boer een doelpunt. In de rebound schoot Loris Brogno de bal ruim voorlangs. In het laatste deel van de tweede helft kregen beide ploegen nog kansen op een doelpunt maar gescoord werd er niet meer. Mooi was te zien dat negen maanden na zijn beenbreuk Liban Abdulahi nog een aantal speelminuten gegund werd. Welkom terug, Liban!

Deze overwinning is een heerlijke opsteker bij aanvang van de tweede competitiehelft. Telstar gaat onverdroten door waarmee de eerste seizoenshelft geëindigd is. Met winnen. Na een korte winterstop herstarten de withemden de competitie. Voor Telstar is dan MVV Maastricht de gastheer. Tot dan!

STATISTIEKEN

Opstelling
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Cabral (59e min. 20. Shaquill Sno), 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek (59e minuut 18. Edo Knol), 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich (59e min. 19. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten (73e min. 15. Anass Najah), 11. Melvin Platje (87e min. 23. Liban Abdulahi) en 47. Mohammed Hamdaoui (73e min. 14. Oussama Zamouri). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Sven van der Maaten en 17. Leo Johnson.

Sparta Rotterdam: 1. Roy Kortsmit (46e min. 30. Leonard Nienhuis), 2. Sherel Floranus (46e min. 12. Frederik Holst), 3. Sander Fischer (64e min. 16. Frank Bambock), 4. Michel Breuer (46e min. 21. Nicholas Marfelt), 5. Jeffrey Chabot, 6. Kenneth Dougall (46e min. 17. Deroy Duarte), 7. Ragnar Ache (46e min. 15. Thomas Verhaar), 8. Stijn Spierings (46e min. 13. Paco van Moorsel), 9. Nick Proschwitz (46e min. 19. Robert Mühren), 10. Ilias Alhaft (46e min. 18. Ryan Sanusi) en 11. Craig Goodwin (46e min. 14. Loris Brogno). Wel op de bank maar niet gespeeld: 20. Alex Craninx.

Scoreverloop
63e min. 1-0 Melvin Platje

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Frijn en L. Weterings

Gele kaart
44e min. Donny van Iperen

Toeschouwers
1.125