Single Blog Title

This is a single blog caption

Fikse nederlaag in eigen huis

Telstar is in de eerste wedstrijd na de winterstop van een koude kermis thuisgekomen. In het eigen Rabobank IJmond Stadion werd door RKC Waalwijk een zeperd van jewelste uitgedeeld: 0-4.

Bij Telstar ontbraken de aan zijn kuit geblesseerde Tom Beissel en de zieke Donny van Iperen. Trainer/coach Michel Vonk koos ervoor om aanvoerder Frank Korpershoek op de positie van rechtsachter te posteren. Verder koos hij voor de vertrouwde namen in zijn basisopstelling. Bij tegenstander RKC Waalwijk kon trainer/coach Peter van den Berg in de winterstop twee nieuwelingen verwelkomen: Evander Sno en Vlatko Lazic. Ook deze oefenmeester koos voor bijna dezelfde namen als waarmee hij de winterstop in ging.

Na een aftastende beginfase, waar Telstar in de persoon van Fabian Serrarens de eerste mogelijkheid kreeg, kwamen de bezoekers in de 25e minuut vanuit het niets op een 0-1 voorsprong. Evander Sno zette op de rechterflank Moussa Sanoh aan het werk. Uit zijn voorzet schoot de vrijstaande Johan Voskamp raak: 0-1. Vier minuten later prijkte de 0-2 op het scorebord. Bij een snel genomen vrije trap van Noord-Hollander Daan Rienstra was Telstar niet bij de les. Johan Voskamp kopte op de paal. In de rebound schoot Moussa Sanoh de 0-2 binnen. In de resterende speeltijd van de eerste helft kregen namens de withemden Mohammed Ajnane en Fabian Serrarens kansen om hun ploeg terug in de wedstrijd te brengen maar keeper Tamati Williams stond een Velsense treffer in de weg.

Na rust, met twee ongewijzigde elftallen aan de aftrap, kwam Telstar niet terug in de wedstrijd. Het ontbeerde de Velsenaren aan scorend vermogen terwijl drie spitsen de gehele wedstrijd de bank warm hielden. Bij de tegenstander uit Waalwijk liep een spits rond die wel raad wist met de hem geboden kansen. Het derde doelpunt kwam na goed voorbereidend werk van de invallers Mohamed Mezghrani en Vlatko Lazic op naam van Johan Voskamp: 0-3. In de 78e minuut leek Moussa Sanoh zijn sterke optreden te bekronen met nog een treffer. Wesley Zonneveld voorkwam dit doelpunt nog. In de rebound leek Johan Voskamp zijn derde goal van de wedstrijd te scoren. Zijn kopbal werd met de hand door Stefano Lilipaly getoucheerd. Scheidsrechter Gerrets gaf de boosdoener een rode kaart en de geelhemden een strafschop. Invaller Vlatko Lazic benutte vanaf de stip dit buitenkansje: 0-4. Hier bleef het bij.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff (60e min. 25. Oussama Zamouri), 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek (73e min. 21. Naoyuki Yamazaki), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (60e min. 14. Liban Abdulahi), 23. Crescendo van Berkel en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld:  3. Toine van Huizen, 5. Thomas van den Houten, 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden, 20. Boy de Jong, 24. Calvin Valies en 27. Joël Donald.

RKC Waalwijk: 1. Tamati Williams, 2. Gigli N’Defe, 4. Serginho Greene, 5. Mark Engberink, 6. Steef Nieuwendaal, 7. Moussa Sanoh (79e min. 14. Fred Benson), 9. Johan Voskamp, 10. Kenny Anderson, 11. Pieter Langedijk (67e min. 26. Vlatko Lazic), 23. Daan Rienstra en 43. Evander Sno (62e min. 21. Mohamed Mezghrani). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Roel van de Sande, 16. Etienne Vaessen, 18. Philippe van Arnhem en 24. Martijn Bijdevier.

Scoreverloop
25e min.           0-1       Johan Voskamp
29e min.           0-2       Moussa Sanoh
71e min.           0-3       Johan Voskamp
79e min.           0-4       Vlatko Lazic (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren Y.R. Weterings en J.R. Waleveld
Vierde official: de heer S. Dröge

Gele kaarten
21e min.           Bryan Ottenhoff
67e min.           Kenny Anderson
70e min.           Crescendo van Berkel

Rode kaart
78e min.           Stefano Lilipaly

Toeschouwers
1.001