Single Blog Title

This is a single blog caption

FC Emmen en Telstar delen de punten: 0-0

Telstar heeft voor de derde achtereenvolgende keer de nul gehouden. In Emmen werd de plaatselijke FC op 0-0 gehouden. Voor beide ploegen een gemiste kans om naar de bovenste plaatsen van de ranglijst te klimmen.

Trainer/coach Michel Vonk miste naast de al langer geblesseerden Frank Korpershoek, Norair Mamedov en Calvin Valies ook Donny van Iperen en Oussama Zamouri. Laatstgenoemde werd in de basis door Çağri Kodalak vervangen.

In de 8e minuut ontving Naoyuki Yamazaki in de zestien de bal. Hij realiseerde zich niet van hoeveel vrijheid hij genoot. In plaats van zich om te draaien en het leder op het vijandelijke doel te schieten, legde hij de bal af. Het schot van zijn ploeggenoot werd door de rood/witte defensie tot corner verwerkt. Aan de andere kant van het speelveld was Cas Peters dicht bij de openingstreffer zijn schot suisde over de lat. In de 39e minuut waagde Denis Mahmudov vanaf de rand van het strafschopgebied een doelpoging. Zijn schot vloog net voorbij de paal. Vier minuten later deed zich in het strafschopgebied van Telstar dezelfde situatie voor. Het schot van Cas Peters eindigde ook tegen de reclameborden. Dit waren de hoogtepunten
in een weinig enerverende eerste bedrijf.

Vlak na rust kreeg Rogier Krohne een goede kans om de score te openen maar zijn kopbal ging naast. In de 51e minuut kopte Cas Peters de bal op het doel. Via het hoofd van Stefano Lilipaly ging de bal naast. Uit de hoekschop die hierop volgde voorkwam Wesley Zonneveld met een duik op de bal dat de thuisclub scoorde. Vier minuten verder leed Jordy Tutuarima balverlies. Uit de voorzet van de snelle Issa Kallon kopte Cas Peters in. Keeper Zonneveld hoefde niet in te grijpen want de bal ging vele meters naast het Velsense doel. In de 70e minuut was Jordy Tutuarima het beginpunt van een snelle counter. Liban Abdulahi was bijna de afmaker. Zijn schot werd door Dennis Telgenkamp over de lat gestompt. Zeven minuten later was er in het Emmenstrafschopgebied een scrimmage. De beste kans was voor Joël Donald. Zijn inzet werd door Gersom Klok van de doellijn gehaald. In het verdere verloop van de tweede helft kwam de thuisploeg wat vaker in het vijandelijke strafschopgebied. Echter zonder echt gevaarlijk te worden. Telstar bleef fier overeind en voegde één punt aan het totaal toe.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Emmen: 26. Dennis Telgenkamp, 4. Tim Siekman, 5. Gersom Klok, 6. Sander Rozema, 7. Frank Olijve, 8. Henk Bos, 11. Cas Peters, 15. Nick Bakker, 18. Rogier Krohne (72e min. 12. Viktor Maier), 23. Issa Kallon (59e min. 20. Oğuzhan Türk) en 24. Niels Fleuren. Wel op de bank maar niet gespeeld:  1. Wieger Sietsma, 9. Kai Huisman, 16. Nande Wielink, 27. Youri Loen, 28. Eser Elmali en 29. Deniz Aslan.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens (78e min. 10. Mohammed Ajnane), 8. Çağri Kodalak (62e min. 27. Joël Donald), 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki (53e min. 14. Liban Abdulahi), 23. Crescendo van Berkel en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld:  3. Toine van Huizen, 5. Thomas van den Houten, 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton en 20. Boy de Jong.

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer Berben
Assistent-scheidsrechters: de heren Fikkert en Inia
Vierde official: de heer Winkel

Gele kaarten
18e min.           Çağri Kodalak
60e min.           Cas Peters
88e min.           Niels Fleuren

Toeschouwers
3.212