Single Blog Title

This is a single blog caption

Fanatiek voetbal tijdens de Telstar Streetleague

Onder ideale omstandigheden vond afgelopen vrijdag 13 oktober voor de zevende keer de finale plaats van de Telstar Streetleague: de grote climax voor de deelnemers! Met veel enthousiasme en fanatisme werd er op het heilige ‘gras’ van het Rabobank IJmond Stadion gestreden om de 1e plaats. Het was een mooi en sportief toernooi met veel glunderende gezichten.

Alle deelnemers aan de finale werden in het witte shirt van Telstar gehesen en voor de winnaars lag er als prijs bovendien een seizoenkaart voor de Witte Leeuwen te wachten. Maar om de prijs in de wacht te slepen moesten er eerst poulewedstrijdjes worden gespeeld. Bij de jongens ging de strijd tussen 4 teams te weten: Liduina Lions uit Haarlem-Noord, Binnenhengelen uit IJmuiden Homburgstraat, Velsen Stieren uit Velsen-Noord en Atlas Lions uit IJmuiden. In wedstrijdjes van 10 minuten speelden ze voor plaats nummers 1 en 2 in de poule, want die gingen in de finale tegen elkaar strijden.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen de Velsen Stieren en de Atlas Lions. Waar ze in de  poulewedstrijden nog op 0 – 0 uitkwamen werd het een erg spannende finale met een eindscore van 0 – 2 voor de Atlas Lions. De terechte winnaars van de Telstar Streetleague. Bij de dames was het een mooie gelijk opgaande strijd tussen Girl Power uit Haarlem-Noord en Unicorn Power uit IJmuiden Zeewijk. De eerste overwinning ging naar Girl Power, de tweede naar Unicorn Power. In de grand finale ging Girl Power er met de winst vandoor. Zij mogen zich een jaar lang de winnaar van de Telstar Streetleague noemen.

Er waren twee individuele prijzen voor de beste speler en beste speelster. Al jaren kijkt Ruud Geels, oud international, met kritische blik naar de talenten die er rond lopen. Bij de jongens ging deze mooie bokaal naar Ivan Sonnemans van de Liduina Lions uit Haarlem-Noord. Zijn achternaam verraadt dat hij uit een sportief nest komt, namelijk de zoon van de succesvolle judoka Ben Sonnemans. Bij de meiden ging de bokaal naar Saloua Hamochi van Girl Power, eveneens uit Haarlem-Noord.

SportSupport organiseert in opdracht van Telstar thuis in de Wijk dit voetbal toernooi. Na afloop kreeg José Nonnekens van SportSupport een bericht van het verliezende team met de tekst ‘Bedankt voor alles, het was een zeer prettig toernooi!’ dan weet je weer waar je het voor doet! Op naar de editie van 2018!