Single Blog Title

This is a single blog caption

Fabuleuze eerste helft brengt Telstar thuiszege

Met een klinkende zege heeft Telstar de vissersderby tegen FC Volendam gewonnen. De basis voor deze zege werd in de eerste helft gelegd. Binnen een tijdsbestek van een kwartier scoorde Telstar maar liefs vijf keer. In de tweede helft lieten de withemden de teugels ietwat vieren en bepaalde FC Volendam de eindstand op 5-2.

Deze week begon al goed. Telstar bracht het nieuws naar buiten dat van negen spelers de optie in hun contract gelicht werd. Ook volgend seizoen kunt u de voetbalkunsten van Rody de Boer, Elso Brito, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Donny van Iperen, Rodny Lopes Cabral, Anass Najah, Jerdy Schouten en Shaquill Sno in het Rabobank IJmond Stadion aanschouwen. Behalve als een club een behoorlijke transfersom op tafel legt. Dat is inherent aan de voetbalsport.
Ander goed nieuws kwam uit de ziekenboeg. Liban Abdulahi brak op tweede paasdag 2017 zijn scheenbeen. Na een operatie en een lange herstelperiode zat hij voor de eerste keer dit seizoen bij de selectie. Junior Toretta viel in het uitduel tegen Jong AZ met een enkelblessure uit. Na een kwakkelperiode werd hij in januari 2018 geopereerd. Na een korte revalidatie zat ook hij bij de selectie.

Het zag er de eerste twintig minuten niet naar uit dat Telstar met een 5-0 voorsprong de rust zou ingaan. FC Volendam begon sterk aan het duel. In de beginfase had Nick Doodeman zijn ploeg op een 0-1 voorsprong kunnen schieten. In de 16e minuut trof de buitenspeler de paal. FC Volendam bleef in balbezit. Uiteindelijk schoot Daan Klinkenberg, niet eens zo hard, de bal op het Velsense doel. Keeper Rody de Boer promoveerde de leren knikker tot hoekschop. Zeven minuten later kreeg Andrija Novakovich de bal aangespeeld. De spits frommelde zich voorbij Daan Klinkenberg en schoot het leder in. Hobie Verhulst voorkwam een achterstand maar in de rebound trof Mohamed Hamdaoui wel het doel: 1-0. Zestig tellen later zette Joey Veerman de bal voor. Nick Doodeman waagde een poging richting de korte hoek. Met een goede redding voorkwam Rody de Boer de gelijkmaker. Twee minuten verder was ook Joey Veerman dicht bij de gelijkmaker. FC Volendam nam een corner. Het ronde speeltuig werd wegggewerkt. Joey Veerman nam de bal in één keer op zijn schoen. De bal vloog naast het Velsense doel. In de 27e minuut was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. En hoe! Kees Kwakman bracht een paar meter buiten het strafschopgebied Melvin Platje ten val. De vrije trap werd door Mohamed Hamdaoui genomen. Hij schoot de bal over de muur en in de bovenhoek: 2-0. Een beauty! Twee minuten later stond de teller op drie. Rodny Lopes Cabral werd geen strobreed in de weggelegd. Op de rand van de zestien speelde hij het leer naar Shaquill Sno. Op zijn schot had Hobie Verhulst niet het juiste antwoord: 3-0. In de 34e minuut werd Kees Kwakman door Andrija Novakovich op felheid afgetroefd. De huurling van Reading FC legde de bal breed op Melvin Platje. De aanvaller schuift 4-0 binnen. En nog was de koek niet op. Vier minuten later werd er door een oranjehemd rond de middenlijn wel heel knullig balverlies geleden. De omschakeling bij Telstar ging snel.Mohamed Hamdoui speelde de bal door naar Andrija Novakovich. Ook hij scoorde: 5-0. De toeschouwers waren in extase. Vijf doelpunten in een tijdbestek van vijftien minuten. Wat een weelde!

In de tweede helft zette Telstar de wervelende show van de eerste helft door. Integendeel. In de 55e minuut scoorde Enzo Stroo namens het andere oranje: 5-1. Na deze treffer had Melvin Platje in twee minuten tijd drie mogelijkheden om de score naar een hoger plan te tillen. In de 68e minuut probeerde hij met een lob van net over de middenlijn Hobie Verhulst te verschalken. Deze poging mislukte. Even later werd zijn afstandsschot door de Volendamkeeper gepakt. Nog geen zestig tellen later schoot hij de bal voorlangs het Volendammer doel. In de 73e minuut bepaalde Gijs Smal de eindstand op 5-2. Mooi was de wissel vlak voor tijd van The Man Of The Match Mohamed Hamdaoui. Zijn vervanger was Junior Toretta. Na één minuut extra speeltijd vond scheidsrechter Lindhout het welletjes. In de ijzige kou floot hij voor het einde van de wedstrijd. Al met al een prachtige zege!
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Shaquill Sno (70e min. 15. Anass Najah) en 47. Mohamed Hamdaoui (89e min. 17. Junior Toretta). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 18. Liban Abdulahi, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

FC Volendam: 1. Hobie Verhulst, 2. Ties Evers, 3. Daan Klinkenberg, 4. Kees Kwakman (46e min. 15. Alex Plat), 5. Gijs Smal, 6. Joey Veerman, 7. Nick Doodeman, 8. Gerry Vlak, 9. Enzo Stroo, 10. Kevin Visser (46e min. 13. Henny Schilder) en 11. Rodney Antwi. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Paul Kok, 14. Nick Runderkamp, 16. Mitchel Michaelis, 17. Jordy Hilterman, 18. Luis Pedro en 19. Mohamed Betti.

Scoreverloop
23e min.​1-0​Mohamed Hamdaoui
27e min.​2-0​Mohamed Hamdaoui​
29e min.​3-0​Shaquill Sno
34e min.​4-0​Melvin Platje
38e min.​5-0​Andrija Novakovich
55e min.​5-1​Enzo Stroo
72e min.​5-2​Gijs Smal

Arbitrage
scheidsrechter: de heer A.W. Lindhout
assistent-scheidsrechters: de heren R. Bluemink en R.A. de Nas
vierde official: de heer P. van der Pol

Toeschouwers
2.850