Single Blog Title

This is a single blog caption

Een punt voor Telstar tegen Jong AZ

Telstar heeft aan de uitwedstrijd tegen Jong AZ één punt overgehouden. In Wijdewormer wordt het uiteindelijk 1-1. De Velsenaren zijn de meeste tijd aan de bal maar alleen Ilias Bronkhorst scoort. Dat doet hij zes minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Smit nadat zijn ploeg na tien minuten op achterstand komt door een fout van keeper Jasper Schendelaar.
De eerste kans is voor Telstar. In de 4e minuut neemt Sven van Doorm een hoekschop. De bal wordt door Benaissa Benamar via de grond net naast gekopt. Zes minuten later loopt Telstar tegen een knullige achterstand aan. Jasper Schendelaar gaat in de fout. Voor Yusuf Barasi is het een koud kunstje om de 1-0 binnen te schieten. In de 20e minuut speelt Ilias Bronkhorst de bal naar Sven van Doorm. Op zijn uithaal heeft doelman Beau Reus het juiste antwoord. Drie minuten later wordt een overtreding op Ilias Bronkhorst gemaakt. Sven van Doorm neemt de vrije trap. De kopbal van Benaissa Benamar gaat naast. In de 27e minuut neemt Sven van Doorm een vrije trap. Glynor Plet raakt de bal niet voldoende. Het leer wordt een makkelijke prooi voor Beau Reus. Acht minuten verder is Thijs Oosting dicht bij een tweede Alkmaarse treffer. Hij krijgt veel ruimte maar benut deze niet voldoende. Hij schiet ruim naast. Met nog acht minuten tot het rustsignaal van de debuterende arbiter Smit in de Keuken Kampioen Divisie lijkt Gyliano van Velzen de gelijkmaker te scoren. De aanvaller schiet naast. Twee minuten later is het dan toch gelijk. Shayne Pattynama zet de bal goed voor. Ilias Bronkhorst schiet de bal in de lange hoek en voorbij Beau Reus tegen de touwen: 1-1. In de één minuut extra speeltijd mag Sven van Doorm weer eens een corner nemen. Ook deze keer kopt Benaissa Benamar in. Wat een vrijheid krijgt de verdediger. Deze keer raakt hij de bal niet goed.

Na rust met Sebastian Soto voor Gyliano van Velzen en bij AZ Zico Buurmeester voor Tijjani Reijnders plaatst Glynor Plet de bal over de hele naar Ilias Bronkhorst. Voordat Sebastian Soto de bal kan inkoppen plukt keeper Reus de bal op tijd voor zijn hoofd weg. In de 59e minuut maakt op de hoek van het strafschopgebied Yusuf Barasi een overtreding op Ilias Bronkhorst. De arbiter legt de bal net buiten de zestien. Sven van Doorm schiet de bal in de korte hoek. Beau Reus is op tijd daar en vangt het leder. Dertien minuten later zet Glynor Plet een Velsense aanval op. Via Shayne Pattynama schiet Cas Dijkstra de bal op het AZ-doel. De keeper redt. De rebound is niet aan Sven van Doorm besteed. In de absolute slotfase krijgt Glynor Plet nog een geweldige kans. Hij ontvangt de bal van Sebastian Soto, maar doet te weinig met de hem geboden kans. Hij mikt de bal hoog over.

 

STATISTIEKEN

Opstelling Jong AZ: 1. Beau Reus, 2. Joey Jacobs, 3. Tijs Veldhuis, 4. Maxim Gullit, 5. Juan Familia-Castillo (65e min. 12. Jorn Berkhout), 6. Peer Koopmeiners, 7. Des Kunst (83e min. 18. Fedde de Jong), 8. Tijjani Reijnders 46e min. 17. Zico Buurmeester), 9. Ferdy Druijf (65e min. 20. Millen Baars), 10. Thijs Oosting (65e min. 21. Soulyman Allouch) en 11. Yusuf Barasi.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Elber Evora, 14. Sem Dirks, 15. Bram Franken en 19. Richonell Margaret.

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (84e min. 43. Yaël Liesdek), 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet, 18. Gyliano van Velzen (46e min. 12. Sebastian Soto), 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra (76e min. 28. Welat Cagro), 24. Siebe Vandermeulen en 25. Shayne Pattynama.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Rashaan Fernandes, 10. Daniel Adshead, 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 19. Richelor Sprangers, 20. Abdel El Ouazzane en 27. Roscello Vlijter.

Scoreverloop
10e min. 1-0 Yusuf Barasi
39e min. 1-1 Ilias Bronkhorst

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer N. Smit
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Janssen en R. Miedema
Vierde official: de heer B. van Kommer

Gele kaarten
12e min. Joey Jacobs
90e min. Welat Cagro
90e min. +1 Glynor Plet

Toeschouwers
0