Single Blog Title

This is a single blog caption

Dubbelslag Witte Leeuwen

Telstar en Norwich City FC hebben overeenstemming bereikt over de huur van Dan Adshead en Sebastian Soto gedurende het seizoen 2020/2021. De 18-jarige middenvelder Adshead traint sinds een aantal weken mee met de Witte Leeuwen en speelde mee tegen onder andere Quick Boys,  Sparta , AZ en Heracles. De 20-jarige aanvaller Sebastian Soto trainde een aantal weken geleden mee met de Witte Leeuwen tijdens het trainingskamp in Zeist. Dan Adshead is per direct bij de selectie gevoegd. Sebastian Soto sluit aan als het al het papierwerk in orde is. 

“Ik ben blij dat we zowel Sebastian en Dan hebben kunnen toevoegen aan de selectie” start trainer Andries Jonker. “Als gevolg van de goede samenwerking met Norwich City rond de huur van Charlie Gilmour hebben wij de afgelopen maanden intensief contact gehouden. Norwich heeft ons gevraagd Dan een jaar op te nemen in de selectie en hem te helpen zich verder te ontwikkelen. Ook de komst van Soto is een bewijs van onze goede samenwerking.”

“Dan heeft al op zeer jonge leeftijd zijn debuut gemaakt in het Engelse  betaalde voetbal en heeft hier in korte tijd laten zien van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Het is een piepjonge speler, hij zal zijn pieken en dalen ongetwijfeld gaan  hebben. Maar ik heb er alle  vertrouwen in dat Dan voor ons een waardevolle speler zal kunnen zijn’. aldus trainer Jonker over de middenvelder. Ook de komst van aanvaller Soto kan op enthousiasme rekenen. “Sebastian is ook nog een jonge speler waar Norwich veel potentie in ziet. Wij zijn blij dat wij gebruik kunnen maken van het feit dat Sebastian minuten moet gaan maken en zich moet ontwikkelen. Telstar heeft de laatste jaren wel vaker bewezen dat het een goede leerschool kan zijn”.

Dan Adshead is een product van de jeugdopleiding van derde divisionist Rochdale AFC. Daar maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, waarna hij door Norwich werd over genomen. Bij  Norwich City FC wordt hij gezien als een van de toptalenten in de jeugdopleiding. Sebastian Soto maakte eerder deze zomer de overstap van het Duitse Hannover 96 naar Norwich City FC. De Amerikaans jeugdinternational maakte onder andere furore op het WK onder 20 in 2019, waar hij onder andere samenspeelde met Ajacied Sergiño Dest. Hij maakte vier doelpunten voor de Verenigde Staten op dat eindtoernooi.