Single Blog Title

This is a single blog caption

Driepunter tot besluit

Telstar heeft het jaar 2019, en daarmee ook de eerste seizoenshelft, afgesloten met een dikverdiende thuisoverwinning. In het Rabobank IJmond Stadion bleef het lang spannend, maar wisten de Witte Leeuwen toch een 3-1 overwinning uit het vuur te slepen tegen regio genoot Jong AZ.

In de eerste helft was het direct zichtbaar dat Telstar wat wilde met de gekregen complimenten na de wedstrijd tegen Ajax. Er werd veel op de helft van de tegenstander gevoetbald wat resulteerde in een aantal kansen via Tavsan, Kharchouch en Pattynama. Zij hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Er was dan ook een beetje hulp nodig om op voorsprong te komen toen een verdediger van Jong AZ zijn eigen doelman passeerde met het hoofd.

In de tweede helft ging Telstar snel op zoek naar een tweede treffer, maar had het wat meer moeite het spel te maken. De Witte Leeuwen waren zichtbaar aangeslagen nadat hun doelman van der Maaten er met een blessure aan het hoofd uit moest. Zijn vervanger El Ouazzane maakte daarmee zijn officiële debuut. Net op het moment dat Telstar het heft meer in handen kreeg maakte Jong AZ met een droge knal gelijk. Een teken voor Telstar om de schouders er onder te zetten. Het was Elayis Tavsan die met een prachtige krul in zijn schot de lange hoek bereikte en doelman Schendelaar kansloos liet. Telstar bleef aandringen maar kwam meerdere malen centimeters tekort om het duel voortijdig te beslissen. In de absolute slotfase moest Jong AZ zich definitief gewonnen hebben toen Reda Kharchouch uit een moeilijke hoek de bal achter de doelman, die mee naar voren was gekomen, schoof.

Uitgebreid verslag volgt.