Single Blog Title

This is a single blog caption

Domper in Eindhoven

Telstar is de strijd om de vierde periodetitel niet goed begonnen. In Eindhoven werd van de plaatselijke FC met 4-2 verloren. Er vielen niet alleen zes doelpunten maar ook veel gele en één rode kaart te noteren.

Deze week keerden Benjamin van den Broek en Bryan Ottenhoff na enig blessureleed weer terug op het trainingsveld en zaten in Eindhoven plaats op de reservebank. Daarentegen haakte Crescendo van Berkel geblesseerd af. Door zijn afwezigheid moest trainer/coach Michel Vonk noodgedwongen zijn formatie op één positie aanpassen. Naoyuki Yamazaki keerde in de basiself terug. Zijn laatste basisoptreden dateerde van eind november toen Telstar in het eigen Rabobank IJmond Stadion met 0-3 van SC Cambuur Leeuwarden verloor.
Bij tegenstander FC Eindhoven had trainer/coach Ricardo Moniz zijn elftal op twee posities gewijzigd na het gelijke spel in Amsterdam tegen Jong AFC Ajax. Alemao Junior en Jonathan Rowell werden naar de bank verwezen. Jari Vandeputte en Rafael Uiterloo (ex-Telstar) waren hun vervangers.

Telstar begon de wedstrijd uitstekend. Na vijf minuten prijkte de 0-1 op het scorebord. De bal uit een snelle ingooi van Toine van Huizen belandde bij Fabian Serrarens. Uit zijn voorzet gleed Orhan Džepar de bal hoog in het doel, 0-1. In de 21e minuut had het 0-2 moeten zijn. Via Floris van der Linden en Mohammed Ajnane kwam Liban Abdulahi aan de bal. Vrij voor keeper Ruud Swinkels schoot hij de bal luttele centimeters naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Negen minuten later mocht Dario van den Buijs een corner nemen. De bal uit zijn trap werd verlengd tot bij Civard Sprockel. Zijn schot was onhoudbaar voor Boy de Jong, 1-1. In de 37e minuut trok Telstar naar voren. Het schot van Naoyuki Yamazaki werd een prooi voor goalie Swinkels. Vlak voor rust kreeg Telstar de bal niet uit de eigen verdediging weg. Uit de voorzet van Jari Vandeputte kopte Rai Vloet raak, 2-1. Niet veel later floot de heer Oostrom voor het einde van de eerste helft. Wat als Liban Abdulahi wel gescoord had? Maar ja, als bestaat niet.

Beide ploegen begonnen in ongewijzigde samenstelling aan de tweede helft. Binnen vijf minuten was het ook deze keer raak. Voor FC Eindhoven welteverstaan. Jinty Caenepeel snelde voorbij Jordy Tutuarima en werd in het strafschopgebied door Frank Korpershoek een halt toegeroepen. Met als gevolg een penalty en een gele kaart voor de boosdoener. Dario van den Buijs scoorde vanaf de stip. Acht minuten verder bracht Telstar de spanning weer terug. Doelman Swinkels speelde Rai Vloet aan. De aanvaller verloor het duel om de leren knikker. Via Mohammed Ajnane kwam Fabian Serrarens aan de bal. Zijn bekeken schuiver onder het lichaam van Ruud Swinkels door betekende de aansluitingstreffer, 3-2. In de 71e minuut voorkwam Boy de Jong met een geweldige redding op het schot van Thomas Horsten dat FC Eindhoven de wedstrijd in het slot gooide. Juist op het moment dat Telstar meer en meer opportunistischer ging spelen, viel de vierde Eindhovense treffer. Weer uit een strafschop. Weer van Dario van der Buijs. Deze keer was het Jordy Tutuarima die de overtreding maakte. Hij trok net binnen de zestien invaller Tibeau Swinnen aan het shirt. Ook hij ontving de gele kaart. Net als de protesterende Boy de Jong. In de slotfase lieten een aantal withemden zich niet van hun beste kant zien. Eerst beging Donny van Iperen een overtreding op Ruud Swinkels. Met als gevolg een terechte gele kaart. Het opstootje dat daarop volgde, werd door Bryan Ottenhoff ingeleid. Ook de invaller werd met geel beloond. In de laatste seconden van de twee minuten extra speeltijd ging Mohammed Ajnane over de schreef. Ter hoogte van de zijlijn en op de helft van FC Eindhoven werkte hij Tibo van de Velde met een te late tackle tegen het gras. Met grote gevolgen: een rode kaart. Niet veel later floot leidsman Oostrom voor het einde van de wedstrijd. De druiven zijn zuur voor Telstar: slechte start van de vierde periode, zes gele kaarten, één rode kaart en drie schorsingen voor het uitduel tegen NAC.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane, 12. Donny van Iperen, 14. Liban Abdulahi (81e min. 11. Denis Mahmudov), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (62e min. 4. Bryan Ottenhoff), 19. Floris van der Linden (67e min. 27. Joël Donald) en 21. Naoyuki Yamazaki. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Guyon Philips, 13. Benjamin van den Broek, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol en 25. Oussama Zamouri.

FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Dario van den Buijs, 4. Civard Sprockel, 5. Maxime Gunst, 6. Thomas Horsten, 8. Jinty Caenepeel, 9. Rai Vloet, 10. Mart Lieder, 11. Jari Vandeputte (88e min. 18. Tibo van de Velde), 14. Fries Deschilder en 27. Rafael Uiterloo (62e min. 21. Tibeau Swinnen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Guy Smit, 15. Alemao Junior, 16. Augustine Loof, 17. Jonathan Rowell, 20. Ivo Rossen, 22. Sebastiaan de Wilde, 23. Kyle de Silva en 30. Yanni de Vriendt.

Scoreverloop
05e min.​0-1​Orhan Džepar
30e min.​1-1​Civard Sprockel
44e min.​2-1​Rai Vloet
50e min.​3-1​Dario van den Buijs (pen.)
58e min.​3-2​Fabian Serrarens
80e min.​4-2​Dario van den Buijs (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer I. Oostrom
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Polman en M. Janssen
Vierde official: de heer S. Veekamp

Gele kaarten
40e min.​Rafael Uiterloo
49e min.​Frank Korpershoek
57e min.​Toine van Huizen
80e min.​Jordy Tutuarima
80e min.​Boy de Jong
90e min.​Donny van Iperen
90e min.​Bryan Ottenhoff

Rode kaart
90e min. +2​Mohammed Ajnane

Toeschouwers
2.018