Single Blog Title

This is a single blog caption

Doelpuntloos gelijkspel

Telstar heeft aan de uitwedstrijd in ’s-Hertogenbosch een punt overgehouden. In een sfeerloos stadion De Vliert werd het 0-0. Beide ploegen maakten geen moment aanspraak op de overwinning. Al was de thuisclub via Jeremy Fernandes nog dicht bij de drie punten. Zijn kopbal spatte op de lat uiteen.

Trainer/coach Michel Vonk zag deze week de ziekenboeg minder groot worden. Blake Horton en Fabian Serrarens zaten weer bij de selectie voor het uitduel tegen FC Den Bosch. Daarentegen moest Wesley Zonneveld de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Aan het duel tegen FC Eindhoven hield de goalie een lichte hersenschudding over. In vergelijking tot het verloren competitieduel tegen FC Eindhoven had Michel Vonk drie wijzigingen in zijn basiselftal aangebracht. Boy de Jong nam tussen de palen de positie in van Wesley Zonneveld, centraal in de verdediging kreeg Crescendo van Berkel de voorkeur boven Donny van Iperen en in de voorhoede was er een basisplaats voor Fabian Serrarens. Door zijn terugkeer zat Liban Abdulahi op de bank.
Bij tegenstander FC Den Bosch kon trainer/coach Wiljan Vloet niet beschikken over de geblesseerden Mario Bilate, Luuk Brouwers, Alessio Carlone, Romero Regales en Ben Santermans. In het met 3-0 verloren duel tegen FC Emmen hadden Romero Regales en Ben Santermans een basisplaats. Tegen Telstar waren Damiano Schet en Dalian Maatsen hun vervangers. Verder had de Bossche oefenmeester nog een wissel toegepast. Jonas Heymans zat op de bank en voor hem speelde Jordy van der Winden.

In de eerste tien minuten had de thuisclub wel veel balbezit maar Boy de Jong hoefde nog niet handelend op te treden. Het enige schot dat op het Velsense doel afgevuurd werd was van Damiano Schet. Zijn inzet ging ruim naast. In de elfde minuut zette Oussama Zamouri aan voor een solo. Hij sloot deze af met een schot in de korte hoek. Kees Heemskerk bracht redding ten koste van een corner. Uit deze hoekschop van Mohammed Ajnane kopte Bryan Ottenhoff de bal op het vijandelijke doel. Met een uiterste krachtinspanning werd zijn inzet net voor de doellijn weggeschoten. Zes minuten later speelde Vykintas Slivka de bal breed naar Stefano Beltrame. Zijn schot miste elke gevoel van richting. Weer twee minuten verder mocht Dalian Maatsen halverwege de speelhelft van Telstar een vrije trap. In eerste instantie schoot hij de bal in de zwarte muur. In de rebound werd zijn schot licht getoucheerd en verdween niet eens zo ver naast de paal. De hoekschop die hierop volgde strandde in schoonheid. Pas vlak voor rust was het weer eens gevaarlijk voor het Telstardoel. Crescendo van Berkel assisteerde Boy de Jong en werkte de bal weg voordat de leren knikker de doellijn zou passeren. Een paar tellen voor het verstrijken van de eerste helft kreeg namens Telstar Fabian Serrarens nog een mogelijkheid. Na goed voorbereidend werk van Naoyuki Yamazaki schoot hij de bal richting de verre hoek. Het ronde speeltuig scheerde over de deklat.

Twee ongewijzigde ploegen stonden aan de aftrap van de tweede helft. Het eerste echte gevaar deed zich in de 50e minuut voor. Een bal over de hele van Jordy Tutuarima op Fabian Serrarens werd door laatstgenoemde op doel gekopt. Zijn kopbal via de grond moest door een Bosschenaar van de doellijn getrapt worden. Zeven minuten verder kreeg FC Den Bosch de kans om de score te openen maar verdediger Jeremy Fernandes kopte de bal op de lat. Halverwege de tweede helft was Dalian Maatsen, na een lichte overtreding van Benjamin van den Broek dicht bij de openingstreffer maar de bal uit de vrije trap werd door hem net aan over het doel van Boy de Jong geschoten. In de 72e minuut zette Mohammed Ajnane de bal voor. Voordat invaller Guyon Philips de bal kon inkoppen, tikte doelman Heemskerk met één hand de bal voor zijn hoofd weg. Twee minuten later redde Boy de Jong voortreffelijk op een inzet van Brandon Robinson. Negen minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was Mohammed Ajnane dicht bij de 0-1. Met een sleepbeweging zette hij een Bosschenaar op het verkeerde been. Het is dat Stefano Lilipaly in de ban van zijn schot stond, want keeper Kees Heemskerk was kansloos geweest. In de drie minuten extra speeltijd moest Boy de Jong nog één keer handelend optreden op een schot van Arda Havar. Niet veel later floot de heer Van Herk voor het einde van een teleurstellende wedstrijd.
STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Den Bosch: 1. Kees Heemskerk, 2. Dalian Maatsen, 3. Bart Biemans, 8. Niek Vossebelt, 10. Arda Havar, 11. Damiano Schet (71e min. 9. Jort van der Sande), 15. Vykintas Slivka, 16. Jordy van der Winden (71e min. 5. Jonas Heymans), 17. Brandon Robinson, 19. Stefano Beltrame en 22. Jeremy Fernandes. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Oussama Bouyaghlafen, 13 Sam Kersten, 14. Daan Disveld, 20. Don Bolsius, 21. Nick Leijten en 23. Ralph Vos.

Telstar: 20. Boy de Jong, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens (60e min. 9. Guyon Philips), 10. Mohammed Ajnane, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (60e min. 14. Liban Abdulahi), 21. Naoyuki Yamazaki, 23. Crescendo van Berkel (78e min. 12. Donny van Iperen), 25. Oussama Zamouri en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Toine van Huizen, 5. Thomas van den Houten, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol en 27. Joël Donald.

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer F. van Herk
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en S.N.V. Nanninga
Vierde official: de heer E. Bijl

Gele kaarten
38e min.​Arda Havar
58e min.​Niek Vossebelt
75e min.​Oussama Zamouri
85e min.​Donny van Iperen
90e min.+ 3​Jeremy Fernandes​

Toeschouwers
2.246