Single Blog Title

This is a single blog caption

Doelpuntloos gelijkspel in Oss

Telstar heeft één punt aan het uitduel in Oss overgehouden. In de eerste helft had de Velsense club een aantal goede kansen om na het rustsignaal met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Na de thee was FC Oss de bovenliggende partij. Het bleef na ruim negentig minuten 0-0.

Na een aftastende beginfase was de eerste mogelijkheid voor de geelhemden. In de 8e minuut nam Mohamed Hamdaoui een corner. De bal rolde voor de voeten van Melvin Platje. Zijn schot op het doel van Xavier Mous werd gekraakt. Ook de rebound was niet aan Melvin Platje besteed. Twee minuten later stond Mohamed Hamdaoui aan de basis van een Velsense aanval. Via Melvin Platje kwam Andrija Novakovich aan de bal. De international van Amerika scoorde maar deed dit in buitenspelpositie, aldus de arbitrage. Geen 0-1 dus. In de 16e minuut speelde Frank Korpershoek het leer naar Mohamed Hamdaoui. De aanvaller was aan de aandacht van de Osse formatie ontsnapt. Lion Kaak onderbrak een veelbelovende aanval op zo’n 22 meter van het doel van Xavier Mous. Deze ingreep kostte de middenvelder een gele kaart. De bal uit de vrije trap werd door Mohamed Hamdaoui in de rood/witte muur geschoten. Weer twee minuten verder kwam via Rodny Lopes Cabral en Melvin Platje Andrija Novakovich in balbezit. In het vijfmetergebied wipte hij de bal over de op de grond liggende Xavier Mous over de doellijn. Ook dit doelpunt vond in de ogen van de aribter en zijn assistent geen doorgang. Ook deze keer werd Andrija Novakovich wegens buitenspel teruggefloten. Na 25 minuten kwam FC Oss voor de eerste keer dreigend door. Het schot van Huseyin Dogan scheerde over de lat. In de 30e minuut nam Mohamed Hamdaoui een vrije trap. Hij schoot de bal naar de vrijstaande Melvin Platje. Zijn schot op het Osse doel werd een oprapertje voor doelman Mous. Even later was Telstar weer voor het vijandelijke doel te vinden. De bal werd door een Ossenaar weggewerkt. Het leder rolde voor de voeten van Frank Korpershoek. De jubilaris dacht niet na en haalde direct uit. Zijn schot verdween net aan over het Osse doel. Tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Bijl trok Telstar wederom ten aanval. Melvin Platje werd diep gestuurd. Naast hem liep Andrija Novakovich. Echter Platje ging voor eigen succes. Zijn schot verdween via een Osse speler over de achterlijn. Uit de hoekschop kopte Donny van Iperen in riante postie de bal recht in de handschoenen van Xavier Mous. De laatste kans voor rust was voor Fathi Kamaci. Na goed voorbereidend werk van Ragnar Oratmangoen schoot hij de bal op het Velsense doel. Zijn schot kreeg doelman De Boer niet onder controle. Zijn verdediging deed de rest.

In de tweede helft was de formatie van trainer/coach Klaas Wels de bovenliggende partij. In de eerste vijf minuten troffen schoten van Fathi Kamaci, Rick Stuy van den Herik en Lorenzo Piqué net geen doel. Na deze afstandsschoten bracht Jerdy Schouten zijn eigen verdediging in verlegenheid door de bal net voor zijn eigen strafschopgebied te verspelen. Gelukkig wist FC Oss hiervan niet te profiteren. Jerdy Schouten was niet de enige speler die slordig balverlies leed. Ook  Andrija Novakovich, Melvin Platje en Mohamed Hamdaoui waren niet in goede doen. Daarentegen gaf de verdediging weinig weg. In de 54e minuut kreeg Andrija Novakovich zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De aanvaller was het niet eens met een beslissing van de leidsman. Hij maakte dit in woord en gebaar kenbaar. Door dit misgenoegen ontbreekt hij paasmaandag in Nijmegen. In de 63e minuut beging Rodny Lopes Cabral op 21 meter een overtreding. Fathi Kamaci nam plaats achter de bal. Zijn inzet werd net voor de doellijn door Rody de Boer gepakt. Zestig tellen later een tweede tegenvaller voor de formatie van trainer/coach Mike Snoei. Elso Brito lag, zonder dat de bal in de buurt was, op het gras. Verder spelen ging niet. Met een hamstringblessure verliet de verdediger het veld. De wedstrijd kabbelde voort. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Melvin Platje de bal aangespeeld. Ook deze keer ging hij voor eigen succes. Zijn schot eindigde ruim naast het doel van Xavier Mous. In de drie minuten extra speeltijd was er nog een beste kans voor invaller Mats Grotenbreg. Uit een voorzet van Istvan Bakx kopte hij in kansrijke positie de bal recht in de handschoenen van Rody de Boer. Een zege voor FC Oss zou niet verdiend geweest zijn. Beide trainers konden na afloop met het gelijke spel leven.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Oss: 1. Xavier Mous, 5. Lorenzo Piqué, 6. Lion Kaak, 7. Istvan Bakx, 8. Rick Stuy van den Herik, 10. Fatih Kamaci, 12. Dean van der Sluys, 14. Huseyin Dogan, 26. Ragnar Oratmangoen (89e min. 15. Mats Grotenbreg), 28. Koen van der Biezen en 35. Norichio Nieveld. Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jordy ter Borgh, 9. Fisayo Adarabioyo, 16. Ralph Vos, 17. Joep van de Rande, 18. Dennis Janssen, 20. Ronald Koeman en 25. Roel van de Sande.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito (66e min. 11. Shaquill Sno), 6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (65e min. 15. Anass Najah). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Liban Abdulahi, 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 17. Junior Toretta, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E.R. Bijl
assistent-scheidsrechters: de heren J.R. Waleveld en R. van Marrewijk
vierde official: de heer R.H. Hensgens

Gele kaarten
16e min. Lion Kaak
42e min. Koen van der Biezen
53e min. Andrija Novakovich
76e min. Frank Korpershoek
85e min. Melvin Platje
85e min. Norichio Nieveld

Toeschouwers
2.921
Tekst: Marja Korbee