Single Blog Title

This is a single blog caption

Dijkhuizen werpt dezelfde elf van NAC voor de Witte Leeuwen

ZUNDERT – Drie dagen na de pijnlijke uitglijder bij RKC (2-0), stuurt NAC-trainer Marinus Dijkhuizen maandagavond thuis tegen Telstar gewoon weer dezelfde elf basispelers het veld in. “Ik ben geen opportunistische coach, die bij de eerste teleurstelling gelijk gaat wisselen”, zo licht de Westlander zijn besluit toe om met name Kenny van der Weg en Joey Suk (beiden in Waalwijk in de rust gewisseld) te laten staan. “Ik ben meer van het vertrouwen geven”, aldus Dijkhuizen.

‘Slap voetbal is supporterstaal, geen taal voor een trainer’

Het wil volgens Dijkhuizen niet zeggen dat hij de nederlaag bij RKC ziet als een simpel bedrijfsongevalletje. Eerder al stelde hij vast dat de ondergrens bij NAC te laag is. “Die moet omhoog.” Met name het in het veld onderling coachen en sturen is een steeds terugkerend probleem. “Als het even niet goed loopt, gaat het bij ons alle kanten op”, ziet Dijkhuizen. Het is de reden waarom hij in Waalwijk tijdens de rust Michael Dingsdag inbracht voor Kenny van der Weg. “Omdat Michael meer sturende kwaliteiten in zich heeft. Maar dat wil dus niet zeggen dat Kenny de kans niet krijgt om zich daarin te verbeteren.”

Daarnaast moet Ronnie Stam met al zijn ervaring en positie op het middenveld het elftal beter sturen en coachen. “Tegen FC Den Bosch voerde hij wat dat betreft zijn taken beter uit.” Aan het geluid tijdens de training op zondagmorgen te horen, valt volgens hem in ieder geval op te maken dat de spelers beseffen dat ze elkaar onderling beter en feller moeten sturen. “Want zo hoort het.”

Felheid speelde volgens de trainer geen rol bij de nederlaag tegen RKC. “Slap voetbal is supporterstaal, geen taal voor een trainer.” Hij was in dat opzicht blij met het feit dat de aanhang vrijdagavond achter het team bleef staan. Hij verwacht dat de fans zich maandagavond opnieuw achter het elftal gaan staan. “Ik verwacht een scherper NAC en een rebound-reactie van het publiek.”

Bij NAC keert Divine Naah terug op de bank. De Ghanese huurling lag er anderhalve maand uit met een oogblessure.

NAC rekent maandagavond (20.00 u) dat zo’n 13.000 toeschouwers aanwezig zijn met de wedstrijd tegen De Witte Leeuwen uit Velsen-Zuid. Dat is een kleine 3000 minder dan bij de vorige thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Dat heeft volgens woordvoerder Perry Hendriks alles te maken met de maandagavond en niet met de uitglijder in Waalwijk.