Single Blog Title

This is a single blog caption

Derde zege op rij

Drie op een rij! Telstar heeft na zeges op FC Volendam en FC Dordrecht ook Helmond Sport verslagen. Door goals van Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui werd het uitduel met 1-2 gewonnen. Mede door dit resultaat zijn de Witte Leeuwen naar een vierde plaats op de ranglijst van de Jupiler League geklommen.

Binnen drie minuten na de eerste balomwenteling kreeg Arne Naudts een geweldige kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Miscommunicatie tussen Jerdy Schouten en Toine van Huizen, de verdediger stond in Helmond aan de aftrap van zijn 100e competitieduel als Witte Leeuw, was hier debet aan. Doelman Rody de Boer was wel bij de les en keerde de inzet van de Belgische spits. Even later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Uit een voorzet van Jerdy Schouten kopte Andrija Novakovich de bal goed in. Met een geweldige redding voorkwam Stijn van Gassel de 0-1. Uit de hoekschop die hierop volgde was het wel raak. Mohammed Osman schoot de bal het volle strafschopgebied in. Jordy Thomassen kopte de bal wel omhoog maar niet naar voren. Jasper van Heertum kopte de bal door op Andrija Novakovich. Zijn kopbal toucheerde de lat en in de rebound kopte hij de bal achter doelman Van Gassel: 0-1. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Uit een corner kreeg de Telstardefensie de bal niet uit de eigen zestien. Robert van Koesveld kopte de bal naar de ongedekte Arne Naudts. Zijn schot belandde in een woud van benen achter keeper De Boer: 1-1. Zes minuten later kopte Andrija Novakovich wederom raak. Echter zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Zestig tellen later dolde Mohamed Hamdaoui voor de dug-outs een aantal tegenstanders. Hij passte op tijd de bal naar Mohammed Osman. Met een moeizame redding voorkwam Stijn van Gassel een tweede Velsense treffer. In de twee minuten extra speeltijd kwam Telstar dan toch op een verdiende 1-2 voorsprong. Helmond Sport nam een hoekschop. Telstar veroverde het ronde speeltuig. Via Frank Korpershoek en Melvin Platje kwam Mohamed Hamdaoui aan de bal. Hij kapte Jeroen Verkennis uit en Grad Damen greep totaal niet in. Met een strak schot verschalkte Mohamed Hamdaoui Stijn van Gassel: 1-2. Hoe lekker zo’n doelpunt net voor het rustsignaal?!

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Deze 45 minuten hadden net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Tot aan de 60e minuut kregen beide teams een aantal mogelijkheden om te scoren. Namens Helmond Sport kregen Furhgill Zeldenrust, Arne Naudts en Joey Godee een schietkans. Het vizier van deze aanvallers stond niet op scherp. Bij Telstar hadden Melvin Platje en Mohamed Hamdaoui nog de kans om de score naar een hoger plan te tillen. Zij faalden in de afwerking. Het laatste half uur bleef Telstar fier overeind. Het had van tegenstander Helmond Sport weinig meer te duchten. Op een schotje van Jason Boudouxhe na. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd waagde hij een schot. De bal zag Rody de Boer al van ver aankomen en eindigde een meter naast zijn doel. Na vier minuten extra speeltijd floot leidsman Ruperti voor de allerlaatste keer en was de derde Velsense overwinning op rij een feit.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Helmond Sport: 1.Stijn van Gassel, 2. Robert van Koesveld, 4. Stephen Warmolts, 6. Steven Edwards (46e min. 3. Ron Janzen), 7. Giovanni Hiwat (40e min. 23. Joey Godee), 8. Jason Bourdouxhe, 9. Arne Naudts, 11. Furhgill Zeldenrust (56e min. 36. Charlton Vicento), 12. Jordy Thomassen, 14. Grad Damen en 26. Jeroen Verkennis. Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Dylan de Braal, 19. Maiky Fecunda, 21. Joris van Gerwen, 22. Jamie Watt, 25. Marijn van Heugten en 27. Wietse van Lankveld.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodney Lopes Cabral (84e min. 20. Shaquill Sno), 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Mohamed Hamdaoui (86e min. 13. Donny van Iperen), 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje (89e min. 15. Anass Najah) en 21. Toine van Huizen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 17. Leo Johnson, 18. Edo Knol en 19. Floris van der Linden.

Scoreverloop
05e min. ​0-1 ​Andrija Novakovich
24e min. ​1-1 ​Arne Naudts
45e min.+2​1-2​Mohamed Hamdaoui

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Ruperti
assistent-scheidsrechters: de heren S. van der Vrande en R. Langeland
vierde official: de heer M. Nagtegaal

Toeschouwers
1.579