Zijn de Witte Leeuw(inn)en jouw toekomstige werkgever?

Werken bij Telstar

Telstar is sinds 1963 de betaald voetbal club uit IJmuiden die momenteel uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. De Vrouwen van Telstar komen sinds 2022 uit in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In het BUKO Stadion te Velsen – Zuid, home of the White Lions, spelen De Witte Leeuw(inn)en en Jong Telstar mannen en vrouwen hun thuiswedstrijden. De mannelijke jeugd is ondergebracht bij partnerclub IJ.V.V Stormvogels in IJmuiden en de vrouwelijke jeugd is in samenwerking met partnerclub RKVV DSS te Haarlem. Telstar is meer dan voetbal, we zetten ons sociaal maatschappelijk in middels onze stichting Telstar Thuis in de Wijk en duurzaam middels onze stichting de Groene Leeuwen. Daarnaast organiseert Telstar meetings en events ed in het BUKO Stadion en in SHIP (sluis haven information point).
 
Bij de club deelt iedereen de volgende kernwaarden: strijdlustig, saamhorig, sympathiek en spraakmakend.
 
Visie: Telstar wil de eigenzinnige volksclub in de eredivisie zijn.
 
Missie: Wij zijn Betrokken en Onverschrokken. Wij zijn de Witte Leeuwen!

Vacatures bij Telstar

Betaalde functies:

Medewerker Marketing en Communicatie (32-40 uur)

 
Als medewerker Marketing en Communicatie ben je onderdeel van het commercieel team van Telstar. Binnen het team ben je verantwoordelijk voor alle marcom zaken. Je zit achter de knoppen van alle social kanalen, de website, mailings naar gesegmenteerde doelgroepen, alle print zoals pagina in de krant, programmaboekjes, opstellingsformulier, presentatiegids, posters etc en andere communicatie kanalen zoals business schermen, scorebord en andere uitingen bij derden. Deze positie is echt een sleutelpositie binnen de club, de manier van communiceren moet goed aansluiten bij het imago van de club. Creativiteit, zelfspot en maatschappelijke waardes staan daarbij hoog in het vaandel. De club is in ontwikkeling, belangrijk is dat er geen onderdelen van de club onderbelicht worden. Denk aan alle onderdelen uit de intro hierboven. Via online marketing activiteit ben je de aanjager voor ticketverkoop, merchandise verkoop in de webshop, leads voor sponsoring en database verrijking.

Ook ben je verantwoordelijk voor de activaties vanuit partnerships. Zowel eigen partners van Telstar als partners vanuit de CED (keukenkampioen divisie). Je stuurt veel vrijwilligers en een stagiair aan en partners en leveranciers waar we mee samenwerken op marcom vlak. Op wedstrijdavonden zit je niet alleen achter de knoppen voor een live verslag van de wedstrijd, je bent ook persvoorlichter en woordvoerder namens de club.

Binnen het commercieel team wordt verwacht dat je meedenkt over alle commerciële mogelijkheden van de club. Er is veel vrijheid en ruimte voor creativiteit en het initiëren van ontwikkelingen en bijvoorbeeld leuke media campagnes. Je rapporteert direct aan de Commercieel Directeur en wordt onderdeel van een klein hecht team er alles aan doet om de missie van Telstar te volbrengen.
 
Activiteiten medewerker Marketing en Communicatie:
- Beheer en content creatie alle socials
- Onderhoudt en ontwikkeling website
- Grafisch vormgeven content
- Alle print en andere uitingen elders
- Database beheer en database verrijking acties
- Mailings en segmentatie
- Online marketing acties ticketing en merchandise verkoop
- Contentkalender vullen en afstemming verschillende kanalen
- Persvoorlichter
- Woordvoerder
- Partnerships activaties uitvoeren
- Doorontwikkelen marcom visie voor de club
- Huisstijl verder doorvoeren en ontwikkelen
 
Wat wij vragen:
- Minimaal HBO niveau
- Medewerker met enkele jaren ervaring, die handig is met het eigen maken van technische online systemen. En tegelijkertijd wat ervaring heeft en zelf kan inschatten welke communicatie wel en niet passend is.
- Een goeie pen is een must. Zowel correct en ABN als creatief en beeldend
- Gevoel voor het raken van de juiste snaar bij de verschillende doelgroepen
- Kennis van online marketing
- Handig met grafisch vormgeving zoals photoshop of canva
- Gestructureerd om kunnen gaan met contentkalender en repeterende communicatie momenten - Assertiviteit, zelfstarter, zelfsturend
- Beschikbaar op wedstrijdavonden - Bij voorkeur woonachtig in de regio - Affiniteit met voetbal
- Kennis van de club is een pré
 
Een medewerker die zich herkend in de kernwaarden van Telstar. Wij streven naar een zo divers mogelijk team op alle fronten. We moedigen iedereen aan te solliciteren en zijn erg nieuwsgierig naar je achtergrond.
 
Wat wij bieden:
Een veelzijdige baan in een dynamische omgeving in de Betaald voetbal branche. Veel vrijheid en mogelijkheden, bijna niets is te gek. Een marktconform salaris in de sportbranche. Pensioen, 24 vrije dagen, werktelefoon, laptop. Gezellige vrijmibo’s of apres match borrels en de mogelijkheid om gasten uit te nodigen voor wedstrijden
 
Graag zien we je levensverhaal en ervaring terug in een creatieve vlog. En een brief met daarin ambities en toekomstperspectief waaruit we een Telstariaanse schrijfstijl kunnen ontdekken.
 
Voor meer informatie omtrent deze vacature en sollicitatie neem contact op met Commercieel Directeur: Natascha van Grinsven – Admiraal natascha@sctelstar.nl/ 06-30911994.
 
Deze vacature sluit 20 november. Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld 

Horeca meeting & events Telstar
Hou je van gezelligheid en lijkt het je leuk om tijdens de thuis wedstrijden van Telstar achter de bar of in de bediening te staan? Zoek je nog een leuke bijbaan voor de vrijdagavond of een andere dag in de week?
 

Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste doorzetters waar wij op kunnen bouwen tijdens onze wedstrijden of events. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:


- Klaarzetten van de zalen en bars.
- Verkopen van eten en drinken aan bezoekers.
- Bedienen van gasten in een van onze businessclubs
- Schoonmaken van de bars en zalen achteraf
- Na de wedstrijd alles opruimen en schoonmaken.


Wat wij zoeken in jou:


- Enige ervaring met horeca is een pre.
- Ervaring kunnen werken met een kassa en/of een pinautomaat is een pre.
- Gastvrij zijn is een must.
- Samen in een team kunnen werken.
- Aanpakkersmentaliteit.


Neem dan contact met ons op via joeri@sctelstar.nl voor een kennismakingsgesprek en misschien wordt jij dan het nieuwste lid van ons team.

 

Vrijwillige functies:


Vrijwilliger communicatie

De Witte Leeuwen zijn dagelijks in het nieuws te vinden en met ruim 35.000 volgers op de sociale kanalen is er een grote schare die het wel en wee van de club volgt.

Om al deze volgers van content te voorzien, zijn we op zoek naar extra handjes die willen meehelpen rondom de wedstrijden. Zo kun je de thuis- en uitwedstrijden bezoeken om (live) verslag te maken maar ook het afnemen van interviews of het creeeren van  videos en visuals zijn enkele taken die kunnen voorkomen. Er zijn voldoende mogelijkheden bij Telstar en er is veel ruimte voor eigen inbreng om jezelf verder te ontwikkelen op gebied van communicatie.

Heb jij ervaring met communicatie, Canva/Photoshop of volg jij een studie op gebied van communicatie en lijkt het je leuk om de Witte Leeuwen te ondersteunen? Laat je gegevens achter via communicatie@sctelstar.nl en dan nemen wij snel contact met je op.

 

Vrijwilliger onderhoud

Het stadion van Telstar vraagt veel onderhoud. Naast het kunstgrasveld zijn er veel gebouwen en objecten die veel onderhoud nodig hebben. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons kunnen helpen Telstar naar de overwinning te helpen.
 

De werkzaamheden zullen voornamelijk op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 15.00 zijn. De werkduur is in overleg, een ochtend per week is mogelijk. De thuiswedstrijden zijn bijna allemaal op vrijdagavond.
 

Werkzaamheden:
 

- Onderhouden van het kunstgrasveld.
- Onderhouden van alle gebouwen en objecten in en rondom het stadion.
- Onderhouden van de machines en het gereedschap.
- Assisteren bij de thuiswedstrijden met randzaken die op en om het veld moeten gebeuren.
 

Functie eisen:
 

- Enige basiskennis techniek en bouw is een must.
- Aanpakkende houding.
- In staat creatieve oplossingen bedenken voor (technische)problemen.
- Zelfstandig en samen in een team kunnen werken.
- Affiniteit met voetbal.
- Enthousiast en bereid om zich vrijwillig in te zetten voor de club.
 

Lijkt het je leuk om je handen uit de mouwen te steken en ook nog eens onze wedstrijden van dichtbij mee te maken? Neem contact met ons op via joeri@sctelstar.nl.

 

Stages:

Stagiair marketing- en communicatie Telstar Vrouwen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste HBO stagiair die gaat meedraaien op de afdeling Telstar Vrouwen. In deze stage draag je bij aan het succes van de Witte Leeuwinnen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Je zal werken aan diverse (commerciële) projecten, wedstrijdorganisatie rondom thuiswedstrijden, vormgeving en communicatie en fanshop activiteiten. Omdat wij pas sinds dit seizoen op het hoogste niveau spelen, is er nog ontzettend veel te winnen. Je hebt veel contact met andere Telstar-afdelingen, technische staf en het team. Als onderdeel van een klein maar hecht team, werk jij met verschillende eigen verantwoordelijkheden.

 

Werkzaamheden kunnen bestaan uit:

 • Het opstellen en uitvoeren van een succesvolle social media strategie
 • Het optimaliseren, campagnes uitzetten en realiseren van de online fanshop
 • Het schrijven van nieuwsberichten en het beheren van de social media kanalen van Telstar Vrouwen
 • Het organiseren van een content-dag met de (Jong) Telstar Vrouwen
 • Het opstellen van een plan voor de verkoop van tickets en seizoenkaarten
 • Het beheren van het online ticketing systeem
 • Het zorg dragen voor de juiste zichtbaarheid van sponsoren

 

Wat wij vragen:

 • HBO studie richting marketing/communicatie/commerciële economie
 • Stage van minimaal 32 uur per week
 • Beschikbaarheid van zes maanden
 • Creatief, proactief, flexibel, zelfstandig
 • Geen 9-5 mentaliteit: aanwezigheid op wedstrijdavonden is vereist
 • Ervaring en kennis met het werken met Canva, Photoshop of dergelijke programma’s is een pré
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio
 • Affiniteit met sport, social media en voetbal in het bijzonder
 • Een medewerker die zich herkent in de kernwaarden van Telstar: Strijdlustig, Saamhorig, Sympathiek en Spraakmakend. Wij streven naar een zo divers mogelijk team.

 

Wat wij bieden:
Een veelzijdige stage in een dynamische omgeving in de voetbalbranche. Veel vrijheid en mogelijkheden binnen een klein en divers team. Gezellige vrijmibo’s of apres match borrels en de mogelijkheid om thuis- en uitwedstrijden te bezoeken. Het meebouwen aan een succesvol Telstar Vrouwen.

 

Enthousiast? Reageer dan direct met je motivatie en CV voor komend seizoen.

Sollicitaties mogen verzonden worden naar tessa@sctelstar.nl

 

Stagiair communicatie januari '23 - juni '23

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste HBO stagiair die op dagelijkse basis gaat meedraaien op de communicatie afdeling van Telstar. In deze stage zal je werken aan diverse projecten, wedstrijdorganisatie rondom thuiswedstrijden, vormgeving en communicatie, fanshop activiteiten en algemene ondersteuning aan het team. Als onderdeel van een klein maar hecht team werk jij met verschillende eigen verantwoordelijkheden. We zijn op zoek naar een stagiair die voor ca 4 dagen per week het team een half jaar lang kan versterken.

Activiteiten stagiair Communicatie
Optimaliseren, campagnes uitzetten, en realiseren van de online fanshop
Faciliteren en organiseren van marketingacties
Schrijven van redactionele artikelen voor website, programmaboekjes etc.
Ontwerpen en bedenken van content voor sociale kanalen
Ondersteunen op wedstrijdavonden
Ondersteunen van commerciële afdeling in breedste zin van het woord.
 

Wat wij vragen:
HBO studie richting media/communicatie
Meewerkstage 32 uur per week
Beschikbaarheid van 6 maanden ( augustus tm januari / februari tm juli)
Creatief, proactief, flexibel, zelfstandig
Geen 9-5 mentaliteit, op wedstrijdavonden is aanwezigheid vereist
Ervaring en kennis van het werken met Canva, Photoshop of dergelijke programma’s is een pré
Bij voorkeur woonachtig in de regio
Affiniteit met voetbal en social media
Een medewerker die zicht herkend in de kernwaarden van Telstar: Strijdlustig, Saamhorig, Sympathiek, Spraakmakend. Wij streven naar een zo divers mogelijk team.
 

Wat wij bieden:
Een veelzijdige stage in een dynamische omgeving. Veel vrijheid en mogelijkheden binnen een klein en divers team. En een kijkje in de keuken bij een Betaald Voetbal Organisatie.
 

Enthousiast? Reageer dan direct met je motivatie en CV voor komend seizoen.

Sollicitaties mogen verzonden worden naar info@sctelstar.nl

 

Stagiair marketing januari '23 - juni '23

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste HBO stagiair die op dagelijkse basis gaat meedraaien op de commerciële afdeling van Telstar. In deze stage zal je werken aan diverse projecten, wedstrijdorganisatie rondom thuiswedstrijden, vormgeving en communicatie, fanshop activiteiten en algemene ondersteuning aan het team. Als onderdeel van een klein maar hecht team werk jij met verschillende eigen verantwoordelijkheden. We zijn op zoek naar een stagiair die voor ca 4 dagen per week het team een half jaar lang kan versterken.

Activiteiten stagiair Commercieel Team
Optimaliseren, campagnes uitzetten, en realiseren van de online fanshop
Faciliteren en organiseren van marketingacties
Onderdeel van de redactie website en socials
Optimaliseren en segmenteren databases
Ondersteunen op wedstrijdavonden
Ondersteunen van commerciële afdeling in breedste zin van het woord.
 

Wat wij vragen:
HBO studie richting commerciële economie of een vergelijkbare opleiding
Meewerkstage 32 uur per week
Beschikbaarheid van 6 maanden ( augustus tm januari / februari tm juli)
Assertief, proactief, flexibel, aanpassingsvermogen
Organisatietalent met commerciële instelling 
Geen 9-5 mentaliteit, op wedstrijdavonden is aanwezigheid vereist
Gemakkelijk in de omgang en vooral niet te verlegen om de telefoon te pakken
Bij voorkeur woonachtig in de regio
Affiniteit met sport en voetbal in bijzonder
Een medewerker die zicht herkend in de kernwaarden van Telstar: Strijdlustig, Saamhorig, Sympathiek, Spraakmakend. Wij streven naar een zo divers mogelijk team.
 

Wat wij bieden:
Een veelzijdige stage in een dynamische omgeving. Veel vrijheid en mogelijkheden binnen een klein en divers team. En een kijkje in de keuken bij een Betaald Voetbal Organisatie.
 

Enthousiast? Reageer dan direct met je motivatie en CV voor komend seizoen.

Sollicitaties mogen verzonden worden naar info@sctelstar.nl
 

Naar boven