Snel naar...

Snel naar...

Wij zijn de Witte Leeuwen!

1963. IJmuiden. De duinen, het strand en de zee. Maar ook het Noordzeekanaal, de fabrieken en de haven. Staal, visserij en sleepboten. Hier wordt gewerkt, hier leven mensen samen, hier beleven mensen samen. Op het werk, op straat en in het voetbal. Op een mooie zomerdag besluiten eeuwige rivalen VSV en Stormvogels samen het grote avontuur van betaald voetbal aan te gaan. Hier wordt de profclub Telstar geboren.

Binnen één jaar promoveren we al naar de Eredivisie, waar we veertien jaar verblijven. Ondanks de bescheiden achtergrond spelen grote namen in onze selectie. Wij zijn de club van stoere mannen, ferme vrouwen. IJmuiden is onze geboortegrond en dat maakt ons eigenzinnig. Wij denken en doen nét even anders. Wij houden van open en eerlijk. En niemand is hier belangrijker dan onze club. Iedereen met een goed hart is hier welkom. Hier voel je je thuis, hier zijn wij samen. Wij zijn betrokken en onverschrokken.

Strijdend in het prachtige witte tenue met het mooiste logo van de voetbalwereld trekken wij altijd ten strijde. Ongeacht wie er tegenover ons staat. Onze missie is een eigenzinnige volksclub in de Eredivisie te zijn. Want die ambitie past bij wie wij zijn en wat wij verdienen. Telstar is onze trots. Dit is de club van vis en staal. Wij zijn de Witte Leeuwen!


MISSIE: TELSTAR WIL DE EIGENZINNIGE VOLKSCLUB IN DE EREDIVISIE ZIJN.

VISIE: WIJ ZIJN BETROKKEN EN ONVERSCHROKKEN. WIJ ZIJN DE WITTE LEEUWEN!Leidend in de uitstraling van Telstar zijn de vier S’en. Deze vier S’en geven Telstar duiding en sturing in al haar werkzaamheden voor komende jaren.

Strijdlustig
Telstar en haar organisatie zullen fungeren als pionier in de voetbalwereld. Opkomen voor de toekomst van de club en het vechtkarakter van de Witte Leeuwen behouden.

Saamhorig
Telstar zal in al haar werkzaamheden de band met haar sponsors en supporters proberen te verbeteren en het belang van saamhorigheid hierin de boventoon te laten vieren.

Sympathiek
Telstar zal het positieve karakter behouden, uitbreiden en commercieel benutten.

Spraakmakend
In de uitingen zal Telstar trachten haar sociale, humoristische en open kant te behouden met als doel boven soortgelijke clubs uit te blijven stijgen en het positieve karakter te behouden.

 

Naar boven