Single Blog Title

This is a single blog caption

Dapper Telstar met lege handen

Vrijdag 12.04.2019, 20.00 uur: FC Twente – Telstar

In de Grolsch Veste heeft Telstar zich kranig geweerd. Er had meer ingezeten dan de nipte 1-0 nederlaag. Na vijftien minuten werd Rafik Zekhnini de matchwinnaar. Een gelijkspel had zeer zeker de verhoudingen binnen de krijtlijnen goed weergegeven. Telstar kreeg een aantal goede kansen. In de absolute slotfase had Ahmad Mendes Moreira de 1-1 moeten scoren. Zijn kopbal miste de nodige vaart om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Bij FC Twente ontbraken de geschorste Matthew Smith en de geblesseerde Tom Boere. Na lang blessureleed stonden Wout Brama en Haris Vučkič weer aan de aftrap in de Grolsch Veste. Oud-Telstarspeler Mohamed Hamdaoui, gehuurd van De Graafschap, begon op de bank. Bij Telstar was iedereen fit. Dat was de reden dat Ilias Bronkhorst, Jordie van der Laan, Elvio van Overbeek en Karim Rossi niet met de spelersbus mee naar Enschede reisden.

Vanaf de eerste balomwenteling liet Telstar zich niet gek maken. De withemden keken de kat uit de boom. Ze lieten FC Twente het spel maken. Bij balverlies van het team van trainer/coach Marino Pusic werd met snelle uitbraken het doel van Joël Drommel gezocht. In de 7e minuut kwam Jari Oosterwijk aan de bal. De spits toucheerde de bal twee keer met zijn arm en met zijn hand. Scheidsrechter Martens liet doorspelen. Zijn schot spatte op de vuisten van Wesley Zonneveld uiteen. Zestig seconden later nam Ahmad Mendes Moreira een vrije trap nadat Terell Ondaan met een ferme gooi het verder spelen van de bal belet werd. De bal strandde in de rode muur. Weer drie minuten verder veroverden de Velsenaren op het middenveld de bal. Met een steekpass zette Ahmad Mendes Moreira Terell Ondaan vrij. De weg naar het doel van Joël Drommel was nog ver. Met een correcte schouderduw werd hem de doorgang richting het Enschedese doel versperd. In de 15e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Elso Brito gleed weg en Rafik Zekhnini stond aan het einde van een Twentse aanval. Hij schoot de bal in de lange hoek: 1-0. Drie minuten later ging Joël Drommel in de fout. Een terugspeelbal pakte hij in zijn handen. Met als gevolg een indirecte vrije trap in de zestien en een gele kaart. De bal uit de vrije trap werd door Ahmad Mendes Moreira in het zijnet geschoten.

Na rust gooide Telstar alle schroom van zich af. Er viel wat te halen! Het eerste wapenfeit kwam van de Witte Leeuwen. Melle Springer schoot de bal voorlangs. Even later was Terell Ondaan dicht bij de gelijkmaker. Door een licht duwtje van Peter Bijen ging de bal achter. In de 55e minuut zorgde een verre ingooi van Toine van Huizen voor onrust in de Twentse verdediging. Het schot van Melle Springer werd onderweg van richting veranderd en werd een makkelijke prooi voor Joël Drommel. Eén minuut verder rende Terell Ondaan zijn directe tegenstander eruit. De bal uit zijn voorzet kregen zowel Rodny Lopes Cabral als Senne Lynen niet achter goalie Drommel. Even later moest Wesley Zonneveld gestrekt naar de benedenhoek om het schot van Aitor Cantalapiedra onschadelijk te maken. In de 66e minuut was Haris Vučkič dicht bij de 2-0. Zijn doelpoging ging rakelings naast. Met nog een kwartier op de klok was Terell Ondaan met een individuele actie weer eens gevaarlijk. Op het juiste moment speelde hij de bal naar Rodny Lopes Cabral. De verdediger had de hoek voor het uitzoeken. Hij schoot de bal recht op Joël Drommel af. In de 80e minuut werd Adham El Idrissi op zeventien meter van het vijandelijke doel gevloerd. De bal uit de vrije trap van Terell Ondaan smoorde in de rode muur. Drie minuten verder gooide Toine van Huizen de bal ver in. Terell Ondaan kopte net aan naast. In de drie minuten extra speeltijd kregen beide ploegen nog één kans. Het wippertje van Mohamed Hamdaoui was te kort. Elso Brito kon ruim voor de doellijn voor opruiming zorgen. Even later kreeg Ahmad Mendes Moreira een geweldige kans op de gelijkmaker. Wesley Zonneveld schoot de bal vanuit een vrije trap het overvolle Twentse strafschopgebied in. Dylan Mertens kwam aan de bal en zette het ronde speeltuig voor. Ahmad Mendes Moreira kopte de bal in. Het leer kreeg te weinig snelheid mee om het net te laten bollen. Niet veel later floot de heer Martens voor het einde van een wedstrijd vol spanning waar Telstar minimaal één punt had verdiend.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Twente: 16. Joël Drommel, 2. Ricardinho, 4. Nacho Monsalve, 6. Wout Brama, 7. Aitor Cantalapiedra, 10. Haris Vučkič (70e min. 23. Jelle van der Heyden), 14. Rafik Zekhnini (75e min. 47. Mohamed Hamdaoui), 19. Javier Espinosa, 21. Cristian Gonzalez, 24. Jari Oosterwijk (90e min. +2 99. Fred Friday) en 25. Peet Bijen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Xandro Schenk, 8. Oussama Assaidi, 22. Jeffrey de Lange, 26. Jorn Brondeel, 28. Jeroen van der Lely en 34. Godfried Roemeratoe.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira, 15. Anass Najah (85e min. 14. Danny van Haaren), 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm (70e min. 7. Dylan Mertens), 30. Melle Springer (77e min. 34. Adham El Idrissi) en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 11. Shaquill Sno, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R.W.M. Martens
assistent-scheidsrechters: de heren D. Frijn en M. Strijker
vierde official: de heer J. Rozendal

Scoreverloop
15e min. 1-0 Rafik Zekhnini

Gele kaarten
18e min. Joël Drommel
19e min. Javier Espinosa
80e min. Cristian Gonzalez
90e min. Nacho Monsalve

Toeschouwers
27.700