Single Blog Title

This is a single blog caption

Bliksemstart goed voor drie punten

Het harde werken door Telstar werd na 96 minuten met drie punten beloond. De Velsenaren versloegen door een fantastisch doelpunt van Reda Kharchouch Almere City FC nipt met 1-0. Deze treffer werd na 51 seconden na de aftrap gescoord. In het verdere verloop van het spannende duel kwam er in de score geen verandering meer zodat Telstar de drie punten kon bijschrijven.

Trainer/coach Andries Jonker had twee wijzigingen in de startende elf aangebracht. Senne Lynen en Shayne Pattynama kregen de voorkeur boven Shaquill Sno en Richelor Sprangers. Voor Shayne Pattynama betekende dit zijn debuut voor de Velsense eerstedivisionist. Bij tegenstander Almere City FC kon trainer/coach naast de al langer geblesseerden Ilias Alhaft, Agil Etemadi, Ricardo Kip, Joedrick Pupe, Tim Receveur en Thomas Verheydt ook geen beroep doen op Radinio Balker. De verdediger viel vorige week in het duel tegen Go Ahead Eagles geblesseerd uit. In de basis werd hij door Bart Meijers vervangen.

Binnen één minuut prijkte de 1-0 op het scorebord. De eerste de beste aanval is direct raak! Reda Kharchouch startte met rennen richting het vijandelijke doel vanaf eigen speelhelft. Hij liep Bart Meijers eruit of hij er niet stond. Vervolgens poeierde de spits de bal snoeihard achter doelman Joshua Smits: 1-0. Na deze zeer snelle openingstreffer gebeurde er tot de 30e minuut eigenlijk weinig meer voor beide doelen. Het enige wapenfeit dat viel te noteren was het schot van Nick Venema in de 23e minuut. De huurling van FC Utrecht zag zijn inzet op de vuisten van Anthony Swolfs uiteenspatten. In de 32e minuut waagde Marcus McGuane een afstandsschot. Het rollertje werd voor Joshua Smits een eenvoudig prooi. Vijf minuten later bemoeide Dico Koppers zich met een aanval. Zijn schot vloog over het Velsense doel. Twee minuten later schoot Reda Kharchouch de bal richting het doel. De doelpuntenmaker was er heilig van overtuigd dat de leren knikker onderweg op een arm van één van de tegenstanders kwam. Scheidsrechter Gerrets zag in deze vermeende handsbal niets en liet het spel doorgaan. Vlak voor rust ging Anthony Swolfs in de fout door een terugspeelbal op te rapen. Een indirecte vrije trap was hiervan het gevolg. Youri Loen schoot het ronde speeltuig in. Met een katachtige actie maakte Anthony Swolfs zijn eigen fout goed. Vrijwel direct na dit spelmoment kreeg Charlie Gilmour de lachers op zijn hand. Bij het veroveren van de bal nam hij niet alleen het leer mee maar ook de scheidsrechter van dienst, de heer Gerrets.

Na de thee betraden twee ongewijzigde ploegen weer het speelveld. Almere City FC was meer in de aanval maar Telstar kreeg in de 52e minuut de eerste kans. Elayis Tavsan werd in de rug gelopen. Op zo’n twintig meter van het doel van Joshua Smits nam hijzelf de vrije trap. Hij mikte te hoog. Vijf minuten later zetten de Almeerders een aanval op. Youri Loen was het eindstation. De redding van Anthony Swolfs op zijn inzet mocht er zijn. Het team van Robert Molenaar werd sterker, kreeg in de persoon van Nick Venema en Mees Kaandorp kansen maar de Velsense verdediging bleef fier overeind. Halverwege het tweede bedrijf opende Telstar over links de aanval. Uiteindelijk zette Shayne Pattynama de bal voor. Het overstapje van Glynor Plet was handig en verstandig. Charlie Gilmour stond er nog beter voor. Hij joeg de bal over de lat. In de 70e minuut waagde Youri Loen maar weer eens een afstandsschot. Hij schoot de leren knikker hoog over. Zestig tellen later ging Reda Kharchouch er als een haas vandoor. Op snelheid en techniek was hij een aantal roodhemden te slim af. Uiteindelijk bleek keeper Joshua Smits een sta-in-de-weg. In de 74e minuut was er rechts in het strafschopgebied van Telstar een ouderwetse scrimmage te zien. Almere City FC kreeg de bal niet van speler naar speler. Telstar onderschepte dan de bal maar speelde te gehaast en bracht zichzelf onnodig in de problemen. Op deze hotseknotsebegoniamomentjes na bleven de Velsenaren relatief eenvoudig overeind. Scheidsrechter Gerrets vond het nodig om minimaal zes extra speelminuten toe te voegen. Ook deze 360 seconden extra speeltijd overleefde Telstar.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (59e min. 29. Glynor Plet), 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane (68e min. 17. Sven van Doorm), 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (78e min. 10. Melle Springer). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 5. Redouan El Yaakoubi, 12. Sven van der Maaten, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Rashaan Fernandes en 19. Richelor Sprangers.

Almere City FC: 22. Joshua Smits, 2. Bram van Vlerken, 13. Bart Meijers, 14. Damon Mirani, 15. Dico Koppers (68e min. 11. Faris Hammouti), 17. Anwar Bensabouh, 19. Torino Hunte (68e min. 30. James Efmorfidis), 24. Mees Kaandorp, 25. Nick Venema, 27. Youri Loen (85e min. 7. Anass Ahannach) en 28. Shayon Harrison. Wel op de bank maar niet ingevallen: 5. Delvechio Blackson, 8. Niek Vossebelt, 12. Ruggero Mannes, 20. Kenneth Aninkora, 21. Timo Plattel, 36. Joshua Zimmerman en 41. Stijn Keller.

Scoreverloop
01e min. 1-0 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren J.R. Waleveld en J. Westhof
Vierde official: de heer T. Hardeman

Gele kaarten
42e min. Anass Najah
45e min. Anwar Bensabouh

Toeschouwers
1.946