Single Blog Title

This is a single blog caption

Blik op vrijdag

Telstar kent een fantastische periode. Winst op respectievelijk FC Volendam, FC Dordrecht, Helmond Sport en Almere City stuwden Telstar richting de vierde plek op de ranglijst. Morgen is er een nieuwe uitdaging: Go Ahead Eagles.

Telstar kent een aantal afwezigen morgen. Naast de langer geblesseerden mist Telstar ook Mohamed Hamdaoui. Afgelopen zondag liep de vleugelspeler een enkelblessure op. De verwachting is dat hij snel weer aansluit. Ook is Gerson Rodrigues nog niet van de partij. Hij zit zij laatste wedstrijd schorsing uit.

Sinds 1996 is Go Ahead Eagles 18 keer naar Velsen-Zuid gekomen. Maar liefst 9 keer namen ze volle buit mee terug naar Deventer. De laatste keer dat Telstar won was in 2008. Good-old Glynor Plet scoorde maar liefst drie keer in het met 4-1 gewonnen duel. Marien Willemsen scoorde de laatste treffer voor de thuisploeg. Sindsdien werd er verloren met 0-1, met 1-1 gelijkgespeeld en daarna met 0-2 en 1-3 verloren. Vorig seizoen eindigde het treffer in 1-2.

De trainer van ‘The Eagles’, Leon Vlemmings, kende een moeizame start van het seizoen. In de eerste 6 duels werden slechts 4 schamele puntjes behaald. Daarna kreeg zijn ploeg de smaak te pakken en inmiddels is de ploeg opgeklommen naar de zevende plek. Als je naar de selectie kijkt, valt te verwachten dat er nog meer in zit. Spelers als doelman Sonny Stevens, Joey Suk en Leon de Kogel hebben ervaring in de eredivisie.

De spits van de club uit Deventer is Sam Hendriks. De 22-jarige Doetichemmer maakte in 2013 zijn debuut in het betaalde voetbal als speler van De Graafschap tegen Telstar. Hij vertrok daarna naar Ajax en is sinds vorig seizoen actief bij Go Ahead Eagles. Op dit moment is hij topscorer van de Jupiler League met 10 goals. De sluwe hardwerkende spits gaat ook vanavond weer voor het nodige gevaar zorgen.