Single Blog Title

This is a single blog caption

Bescheiden winst in Haarlem

Telstar is in het vierde oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2017/’18 ongeslagen gebleven. Tweededivisionist Koninklijke HFC werd in Haarlem nipt met 0-1 verslagen. De enige treffer kwam vlak voor rust op naam van de deze week gecontracteerde Junior Toretta.

Na een aftastende beginfase was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Uit een hoekschop kopte oud-prof Gert-Jan Tamerus de bal ruim naast het doel van Rody de Boer. Drie minuten later rukte Rodny Cabral langs de rechterflank op. Zijn schot richting de korte hoek werd door keeper Boks gepakt. In het verloop van de eerste helft kregen beide ploegen weinig tot geen kansen om de score te openen. Na ruim een half uur liep een Velsense aanval over links gladjes. Uiteindelijk kwam Edo Knol aan de bal. De Velserbroeker zocht het doel te hoog. Dat deed Junior Toretta zeven minuten later niet. De Italiaanse Braziliaan was het eindstation na een gesmeerde aanval: 0-1.

Telstar begon aan de tweede helft met dezelfde spelers die aan de aftrap van deze oefenwedstrijd in Haarlem stonden. Telstar was de bovenliggende partij, gaf geen kans weg maar vergat zelf de score naar een hoger plan te tillen. In de 56e minuut leidde een geweldige actie van Gerson Rodrigues bijna een tweede Velsense treffer op. Zijn inzet scheerde over de lat. In de 66e minuut kon Oussama Zamouri, hij stond in de spits geposteerd omdat Andrija Novakovich geblesseerd is, niet van de ruimte die hijzelf had gecreëerd profiteren. Hij schoot de leren knikker in riante positie over het Haarlemse doel. Drie minuten verder kreeg Oussama Zamouri de kans om de 0-2 binnen te schieten. Hij verlegde het spel naar Gerson Rodrigues. Op zijn beurt gaf de Luxemburger de bal mee aan Oussama Zamouri. Zijn schot werd door een withemd geblokt. In de 77e minuut zette Gerson Rodrigues de bal voor. Jerdy Schouten schampte de bal met zijn hoofd en het ronde speeltuig ging naast. Vijf minuten voor het einde scoorde Floris van der Linden de 0-2. Hij speelde de bal door de benen van de Haarlemse keeper en via de binnenkant van de paal rolde de bal tegen het net. De assistent-scheidsrechter had als enige gezien dat de lange aanvaller in buitenspelpositie de bal had ontvangen. De allerlaatste kans was voor Jasper van Heertum. De verdediger kopte uit een corner de bal in, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Een paar tellen later floot Ruud Bossen voor het einde van de wedstrijd.
STATISTIEKEN

Opstelling
Telstar: 16. Rody de Boer, 2. Rodny Cabral, 3. Toine van Huizen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues (81e min. 24. Leo Johnson), 8. Edo Knol, 9. Oussama Zamouri (73e min. 19. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten en 11. Junior Toretta (62e min. Mohammed Hamdaoui). Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Donny van Iperen, 15. Shaquill Sno, 17. Benjamin van den Broek, 20. Boy de Jong, 21. Anass Najah en 23. Mike van den Steenhoven.

Scoreverloop
39e min.​0-1​Junior Toretta

Scheidsrechter
de heer R. Bossen

Toeschouwers
563