Single Blog Title

This is a single blog caption

Belangrijke zege in Groesbeek

Telstar heeft weer drie punten aan het puntentotaal toegevoegd. In Groesbeek werd Achilles’29 eenvoudig met 1-3 opzijgezet. De goals kwamen op naam van Fabian Serrarens 2x en Mohammed Ajnane. Tien minuten voor tijd redde Freek Thoone de spreekwoordelijke eer en bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Naast de al langer geblesseerden Tom Beissel, Crescendo van Berkel, Toine van Huizen en Cor Varkevisser moest trainer/coach Michel Vonk het ook doen zonder de met griep gevelde spelers Tim Keurntjes, Frank Korpershoek, Jordy Tutuarima en Rafael Uiterloo.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Johan Cruijff bracht Achilles’29 de wedstrijd in gang. Het was Telstar dat in de openingsfase een aantal mogelijkheden onbenut liet. Edo Knol, Stefano Lilipaly en Tarik Tissoudali hadden in deze fase hun vizier nog niet op scherp staan. In de 21e minuut mocht Telstar een vrije trap nemen. De verdediger die de vrije trap wilde nemen, tikte de bal terug op Wesley Zonneveld. De bedoeling was om zijn doelman de vrije trap te laten nemen. Keeper Zonneveld ving de bal en lag het leer op de plek waar de overtreding gemaakt werd. Arbiter Gerrets had blijkbaar de onderlinge communicatie tussen beide blauwhemden niet gehoord en zag deze actie als een bewuste terugspeelbal. Tot verbazing van de Telstarspelers floot de heer Gerrets voor een vrije trap binnen de zestien. Thijs Hendriks schoot de bal op het Velsense doel. De redding van Wesley Zonneveld was prima. Met deze actie voorkwam hij de 1-0. Zeven minuten later was Edo Knol dicht bij de openingstreffer. Via Marko Maletić en Stefano Lilipaly kwam de middenvelder aan de bal. Zijn inzet verdween voorlangs het doel van Leon ter Wielen. In de 36e minuut kwam Telstar terecht op voorsprong. De Velsenaren waren tot dan toe de bovenliggende partij. De bal uit een vrije trap van Mohammed Ajnane werd door de Groesbeekse defensie niet goed verwerkt. Het was voor de vrijstaande Fabian Serrarens een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten: 0-1. In de slotfase van de eerste helft deelde Achilles’29 in de persoon van Joey Dekkers en Mehmet Dingil een tweetal plaagstootjes uit. Verder dan deze twee mogelijkheden kwam de thuisclub niet zodat Telstar met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in ging.

Na de verplichte vijftien minuten rust begonnen twee ongewijzigde elftallen aan de tweede helft. Er was maar één ploeg die de drie punten verdiende. En dat was Telstar. Toch was het voor de Velsense club af en toe oppassen geblazen. Zo ook in de 47e minuut toen Mohammed Ajnane balverlies leed. Het schot van Mehmet Dingil ging ternauwernood over het doel van Wesley Zonneveld. Vijf minuten later maakte Mohammed Ajnane zijn fout goed. Aan de zijlijn kwam Anthony Correia aan de bal. Met een wilde trap naar voren zette hij Tarik Tissoudali aan het werk. Op het moment dat hij Mehmet Dingil passeerde gleed de verdediger weg. De Velsense topscorer speelde de bal breed naar Mohammed Ajnane. Hij behield het overzicht en schoot de bal binnen de palen: 0-2. Tien minuten later had Freek Thoone de 1-2 op zijn schoen. De aanvaller faalde van dichtbij. In de 70e minuut kreeg Tarik Tissoudali de bal aangespeeld. Hij draaide weg bij Migiel Zeller en rende het strafschopgebied in. Diezelfde Zeller sprintte achter Tissoudali aan en bracht de Amsterdammer binnen de krijtlijnen ten val. Met als gevolg een penalty voor Telstar en een gele kaart voor de boosdoener. Fabian Serrarens nam plaats achter de bal en schoot vanaf de stip zijn tweede van de avond beheerst binnen: 0-3. Negen minuten later ging Wesley Zonneveld wat al te opzichtig in de fout. Gelukkig kreeg hij op de doellijn assistentie van Benjamin van den Broek. De verdediger voorkwam zo de 1-3. Zestig tellen later was het toch raak voor Achilles’29. Uit een voorzet van Freek Thoone kopte Brian Boogers raak: 1-3. En daar bleef het bij.

STATISTIEKEN

Achilles’29: 1. Leon ter Wielen, 2. Micha Boelens (67e min. 20. Nicky van de Groes), 4. Mehmet Dingil, 8. Kursad Sürmeli, 9. Brian Boogers, 10. Thijs Hendriks, 13. Jop van Steen, 14. Joey Dekkers (67e min. 15. Omid Popalzay), 17. Freek Thoone, 21. Migiel Zeller en 23. Daniel van Straaten (85e min. 3. Barry Beijer. Wel op de bank maar niet ingevallen: 7. Daniel Ramezani, 16. Simon van Beers, 19. Sem Witteveen en 22. Levi Raja Boean.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Anthony Correia (81e min. 21. Liban Abdulahi), 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 7. Fabian Serrarens, 9. Marko Maletić, 10. Mohammed Ajnane, 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 14. Tom Noordhoff, 19. Dustin Mijnders, 28. Yemaro Hoogdorp, 29. Donovan Deekman en 30. Blake Horton.

Scoreverloop
36e min.    0-1    Fabian Serrarens
52e min.    0-2    Mohammed Ajnane
71e min.    0-3    Fabian Serrarens (pen.)
80e min.    1-3    Brian Boogers

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L. Gerrets
Assistent-scheidsrechter: de heren J. Lapar en Y. Weterings
Vierde official: de heer F. van den Elzen

Gele kaarten
70e min.    Migiel Zeller
73e min.    Anthony Correia
78e min.    Fabian Serrarens
85e min.    Liban Abdulahi

Toeschouwers
1.320