Single Blog Title

This is a single blog caption

Belangrijke wedstrijd tegen Helmond Sport

De start van de competitie is voor Telstar niet om over naar huis te schrijven. Met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden is de wedstrijd van vanavond een hele belangrijke. Helmond Sport, eveneens slecht begonnen aan de competitie, is te gast in het Rabobank IJmond Stadion.

Het wordt opnieuw puzzelen voor trainer Michel Vonk. Door vele blessures kan de trainer van de Witte Leeuwen al lang niet werken met een vaste basis. Ook vrijdag j.l. moest Telstar het doen zonder o.a. Toine van Huizen, Tom  Beissel en Calvin Valies. Het is nog afwachten of Tom Beissel fit genoeg is om vanavond deel uit te maken van de selectie. Hij liep vorige week een zogeheten ijsbeentje op tijdens de training.

Helmond Sport
De start van Helmond Sport mag teleurstellend worden genoemd. Net als ieder jaar heeft de club de ambitie om mee te draaien om de plekken die recht geven op deelname aan de Jupiler League play-offs. Tot op heden behaalde Helmond Sport 1 punt uit de eerste twee duels. Dat sluit niet aan bij de club die al jarenlang de ambitie heeft zich structureel aan te willen sluiten bij de top van de Jupiler League met alle mogelijke gevolgen van dien.

Traditiegetrouw is het een komen en gaan van spelers in de Jupiler League in de zomerperiode. Bij Helmond Sport was het deze zomer niet anders. Grootste tegenvaller was het vertrek v an Roel van de Sande. De middenvelder zette vorig seizoen veelal de lijnen uit binnen het veld en zal worden gemist. Er werd aan de andere kant een flink blik aan spelers aangetrokken en met namen als Marc Höcher, Ferhat Kaya en Robert Braber. Namen die vooraf als goede aanwinsten bestempeld mogen worden. Trainer Roy Hendriksen kan daarom tevreden terugkijken op de afgelopen zomer. Het is nu zaak voor de in Goirle geboren oefenmeester om er een team van te maken wat meekan in de Jupiler League en aan de verwachtingen van de supporters kan voldoen.

Het is nog maar kort geleden dat Telstar en Helmond Sport elkaar tegenkwamen in het Rabobank IJmond Stadion. Tijdens het gedenkwaardige afscheid van Anthony Correia en Cor Varkevisser op 29 april j.l. werd Helmond Sport met 1-0 verslagen en wist Telstar de Jupiler League passend af te sluiten. Matchwinner aan Telstarzijde was Stefano Lilipaly die met zijn doelpunt in de 67e minuut de eindstand op het scorebord bracht. Aan de uitwedstrijd van dat seizoen bewaren wij minder goede herinneringen. Tijdens een koude en gure avond werd Telstar gedeclasseerd door de tegenstander en met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Snel vergeten!