Single Blog Title

This is a single blog caption

Beker thriller eindigt in Amsterdams voordeel

De 5000 aanwezigen zullen enorm genoten hebben van de thriller in het Rabobank IJmond Stadion. Landskampioen en koploper Ajax werd het vuur aan de schenen gelegd en moest alle zeilen bijzetten om de Witte Leeuwen van zich af te houden.  Met een 3-4 eindstand was het publiek de grote winnaar, maar vond Telstar wel zijn Waterloo in de TOTO KNVB Beker.

Het was duidelijk dat Telstar direct het initiatief wilde pakken in de wedstrijd. De Amsterdammers werden de eerste minuten met de rug tegen de muur gezet en mochten van geluk spreken dat de kansen van Korpershoek en Benamar niet in doelpunten werden omgezet. Langzaamaan knokte ook Ajax zich in de wedstrijd en creëerde het via aanvoerder Tadic de eerste kans. Hij kreeg een afgeslagen bal voor de voeten, maar Sven van der Maaten wierp zich op de bal en voorkwam erger. Vrij plots kwam Ajax toch op voorsprong. Noah Lang kreeg een niet te missen kans nadat hij zich los wist te rukken van de verdediging en kon binnenschuiven. Het duurde niet lang voor Ajax ook het tweede doelpunt op het scorebord wist te zetten. Najah liet zich makkelijk verschalken op de achterlijn door Donny van de Beek waarna Dest in staat kon worden gesteld de 0-2 hard achter de Telstar doelman te schieten.

Voor de Witte Leeuwen een harde klap waarvan het even moest bekomen, zichtbaar had Telstar moeite om het spel weer op te pakken. Tegen het einde van de eerste helft knokte Telstar zich steeds meer in de wedstrijd. Het was captain Frank Korpershoek die Telstar terug bracht in de wedstrijd. Hij kopte bij de eerste paal binnen en bracht daarmee de stand nog voor rust op 1-2.

De tweede helft ging voor Telstar nog voortvarend van start met een aantal flitsende aanvallen over de vleugel. De 1-3 was dan ook een flinke dreun voor de Witte Leeuwen. Aanvoerder Tadic schoot de bal met een zwabber op van der Maaten af. De doelman had moeite met de zwabber in de bal en daarmee gaf hij een rebound weg. De rebound was een koud kunstje voor Ekkelenkamp die daarmee de derde Amsterdamse treffer binnenschoot. Het leek opnieuw even hard te gaan toen Dest nog geen 10 minuten later de mooiste goal van de avond maakte. Vanaf de linkerzijde krulde hij de bal in de lange hoek en daarmee leek hij de wedstrijd al vroeg te beslissen.

Wie had verwacht dat Telstar de wedstrijd zou opgeven, zat goed mis. De duimschroeven werden aangedraaid en al snel kwam Telstar via Benamar terug in de wedstrijd. Opnieuw stichtte Telstar gevaar via de corner en was het makkelijk binnenkoppen bij de eerste paal. Voor Telstar opnieuw het signaal de weg vooruit in te zetten. Met aanvallende wissels gooide trainer Andries Jonker al zijn kaarten op tafel en het resulteerde in een aantal flinke kansen. Waar het Kharchouch eerder nog net niet lukte de aansluitingstreffer te maken, zorgde hij even later wel voor de derde treffer van de Witte Leeuwen. Met nog enkele minuten te spelen zette de Witte Leeuwen alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet zo zijn.