Single Blog Title

This is a single blog caption

Beker echec in Amsterdam

Het stond zo mooi in de voorbeschouwing op dit bekerduel in de IJmuider Courant: “Telstar wil een nieuwe bekerflop voorkomen”. Een flop werd het. Tweededivisionist AFC, met vijf oud-Telstarspelers in de selectie, won maar liefst met 5-0 van de Velsenaren. Een dik verdiende zege voor de bespelers van sportpark Goed Genoeg in Amsterdam.

Trainer/coach Mike Snoei had zijn elftal op vier posities gewijzigd ten opzichte van het verloren thuisduel tegen FC Twente. Rodny Lopes Cabral, Adham Idrissi, Darren Rosheuvel en Kyle Scott waren afwezig. Zij werden door Jasper van Heertum, Senne Lynen, Anass Najah en Ryan Seager vervangen.
Bij tegenstander AFC stonden de oud-Telstarspelers Melvin Grootfaam, Milan Hoek, Thomas van den Houten en Johan Kulhan aan de aftrap. Routinier en aanvoerder Magid Jansen is geblesseerd.

De thuisclub startte fanatiek en liet in de openingsminuten al zien niet onder de indruk van de professionele status van Telstar te zijn. De aanval werd veelvuldig gezocht. Het wachten was op de openingstreffer. In de 14e minuut nam Melvin Grootfaam een vrije trap snel. Hij speelde de bal naar Johan Kulhan. Uit zijn voorzet schoot Fouad Belarbi de 1-0 op het scorebord. Na deze tegenvaller had Telstar veel balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Het eerste schot tussen de palen viel in de 34e minuut te noteren. Uit een vrije trap schoot Elso Brito de bal op het vijandelijke doel. Het ronde speeltuig werd een makkelijke prooi voor doelman Patrick Zonneveld. Dit was het enige wapenfeit van Telstar in het eerste bedrijf. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Blank kreeg AFC nog twee kansen om de stand naar een hoger plan te tillen. In de 35e minuut schoot Raily Ignacio de bal in. Via de vingertoppen van keeper Jeroen Houwen belandde de bal op de lat. Zestig tellen later was Kenny Teijsse nog dicht bij een tweede Amsterdamse treffer. Zijn schot ging rakelings langs de kruising.

Na rust keerde Ryan Seager niet meer terug. Hij werd door Danny van Haaren vervangen. Telstar leek de wedstrijd meer te controleren. Dit resulteerde in de 57e minuut tot een kans. Uit een vrije trap van Sven van Doorm kopte Donny van Iperen bij de tweede paal de bal richting het doel. Via het hoofd van Kenny Teijsse belandde de leren knikker op de lat. Vijf minuten later werd er wel gescoord. Echter wel aan de andere kant van het speelveld. Uit een vrije trap kopte Yordi Teijsse de bal onhoudbaar achter Jeroen Houwen: 2-0. In de 689e minuut liet Telstar van zich horen. Danny van Haaren probeerde het eens van afstand. Van zo’n 25 meter schoot hij de bal hard en laag in. Keeper Zonneveld dook op de bal. Twee minuten later stond het 3-0. Telstar werd door een tikkie-takkie-aanval zoek gespeeld. Raily Ignacio kon scoren maar was niet onzelfzuchtig en legde de bal panklaar neer voor Johan Kulhan: 3-0. Invaller Jordie van der Laan was dicht bij de eretreffer. In de 82e minuut schoot de boomlange invaller de bal tegen de binnenkant van de paal. De bal sprong het veld weer in. Eén minuut was Raily Ignacio op weg naar de 4-0 toen hij net buiten het strafschopgebied door de Telstaraanvoerder vastgehouden werd. De rode kaart voor de routinier was terecht. Uit de vrije trap die hierop volgde schoot Milan Hoek de bal tegen de touwen: 4-0. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd bepaalde Tim Linthorst met een fantastisch afstandsschot de eindstand op 5-0. Na het laatste fluitsignaal van de heer Blank was er groot feest aan de kant van AFC. Telstar bleef gedesillusioneerd achter.

STATISTIEKEN
Opstellingen
AFC: 1. Patrick Zonneveld, 6. Johan Kulhan, 8. Milan Hoek, 9. Raily Ignacio, 11 Melvin Grootfaam, 18. Tim Linthorst (89e min. 4. Rob Rietveld), 19. Yordi Teijsse (85e min. 10. Koen Bosma), 20. Kenny Teijsse, 21. Fouad Belarbi, 22. Jonathan Richard en 23. Thomas van den Houten.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Moiz da Silva, 5. Derre Kwee, 14. Tom van den Brink en 39. Joey Potveer.

Telstar: 1. Jeroen Houwen, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 8. Senne Lynen (66e min. 19. Jordie van der Laan), 9. Ryan Seager (46e min. 14. Danny van Haaren), 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm en 32. Facundo Lescano (84e min. 13. Ilias Bronkhorst). 
Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Rodny Lopes Cabral, 7. Dylan Mertens, 10. Kyle Scott, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Waleveld en D.J. Kempinga 
vierde official: de heer B. Sahiner
Scoreverloop
14e min. 1-0 Fouad Belarbi
 62e min. 2-0 Yordi Teijsse 
71e min. 3-0 Johan Kulhan
 83e min. 4-0 Milan Hoek
 86e min. 5-0 Tim Linthorst 

Gele kaarten
33e min. Thomas van den Houten
 59e min. Johan Kulhan 
66e min. Donny van Iperen 
74e min. Anass Najah 
88e min. Danny van Haaren 

Rode kaart
 83e min. Toine van Huizen
Toeschouwers
500