Single Blog Title

This is a single blog caption

Aanvoerder Korpershoek ook volgend jaar Witte Leeuw

Telstar en aanvoerder Frank Korpershoek hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het aflopende contract met één seizoen. Daarmee gaat Korpershoek aan zijn vijftiende seizoen bij Telstar beginnen. Een unicum. Korpershoek speelde inmiddels 367 wedstrijden in het eerste elftal en mag zich daarmee bijna mister Telstar noemen. Alleen Fred Bischot (372) speelde meer wedstrijden voor Telstar.

“Ik ben hier erg blij mee” legt trainer Andries Jonker uit. “Frank is een jongen van de club en kent de zogeheten klappen van de zweep. Met zijn kwaliteiten op en naast het veld weet ik zeker dat wij ook komend seizoen veel plezier gaan beleven aan Frank.”

Ook aanvoerder Korpershoek toont zich tevreden. “Ja absoluut. Het afgelopen seizoen is raar ten einde gekomen dus ik popel om straks weer het veld op te gaan. Ik ben trots op het feit dat ik al zo lang dit mooie shirt mag dragen en voel de waardering vanuit de club. Het was voor mij dan ook geen moeilijke keuze om mijn verblijf nog een jaar te verlengen.”

De op 29 oktober 1984 in Heemstede geboren Korpershoek maakte zijn minuten voor Koninklijke HFC en DWV voordat hij in 2006 de overstap naar Telstar maakte. Zijn eerste speelminuten als Witte Leeuw maakte de tegenwoordig in de gemeente Velsen wonende Korpershoek tijdens Stormvogels Telstar – Helmond Sport (2-1) op vrijdag 18 augustus 2006. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd liet trainer/coach Luc Nijholt hem debuteren. Hij verving Raymond Fafiani. Na een aantal invalbeurten speelde Frank Korpershoek op vrijdag 8 september 2006 zijn eerste volledige wedstrijd voor de Velsenaren. De tegenstander was FC Omniworld. In Almere werd het maar liefst 2-5 voor Telstar. Tijdens dit duel scoorde Frank zijn eerste treffer. De 0-3 kwam op zijn naam. Tegenwoordig is Frank ook actief bij Ajax. Daar is hij techniektrainer bij de jeugd van de hoofdstedelingen.