Single Blog Title

This is a single blog caption

9 september cultclash: Telstar – De Graafschap

De wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap van 9 september a.s. in het Rabobank IJmond Stadion zal opnieuw in het teken staan van de vriendschapsband die beide supportersgroepen sinds enkele jaren koesteren.

Eerder in die week wordt in Doetinchem het boek “De Kist” van Yoeri van den Busken gepresenteerd. Ook in Velsen-Zuid zal er veel aandacht gevestigd worden op het boek. Zo zal Simon Kistemaker het boek op meerdere plekken in het stadion signeren zodat alle supporters de kans krijgen dit prachtige exemplaar mee naar huis te nemen.

Het wonderlijke levensverhaal van de culttrainer is opgetekend door VI-journalist Yoeri van den Busken, die eerder boeken schreef over onder anderen Louis van Gaal, John Blankenstein en Harry van Raaij. Speciaal voor de week van de lancering heeft Voetbal International in samenwerking met Brandwijk Kerstpakketten en Football Culture een gelimiteerd aantal cadeaudozen uitgebracht. Dit kistje van De Kist bevat een gesigneerd exemplaar van het boek én een flesje Football Culture Bier. De prijs: 25 euro. (los exemplaar 19,99 euro)

Na afloop van de wedstrijd zullen de supporters van zowel Telstar als De Graafschap gezamenlijk het supportershome van Telstar opzoeken. Ook Simon Kistemaker zal bij de supporters langsgaan en de gekochte boeken signeren voor hen die dat willen. Een unieke situatie binnen het betaalde voetbal. In het seizoen 2013/2014 lieten beide supportersgroepen al zien dat het mogelijk is om zowel voor, tijdens en na de wedstrijd gezamenlijk een groot feest te bouwen in het Rabobank IJmond Stadion. Dat zal op 9 september niet anders zijn. Een sfeerverslag van de eerdere editie: https://www.youtube.com/watch?v=n3-_UU6koNI

Seizoenkaarthouders van Telstar krijgen vanaf maandag 5 september de mogelijkheid om 2 extra kaarten voor deze wedstrijd aan te schaffen voor 5 euro per stuk (Oost-tribune) of 8 euro per stuk (West A/F). Deze kaarten kunnen alleen worden aangeschaft bij het Rabobank IJmond Stadion. De overige supporters kunnen via de online shop kaarten aanschaffen.