Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt makkelijk uit naar ruime zege

Telstar beleefde vanavond een memorabele avond in Helmond. Niet alleen werd gewonnen maar ook beleefde Frank Korpershoek zijn jubileum met 350 wedstrijden. De uiteindelijke uitslag van 1-4 bezorgde Telstar drie punten.

Op voorhand leken de Witte Leeuwen zjch op te kunnen maken voor een moeilijke wedstrijd. De praktijk weg echter anders uit. Al snel kwam Telstar op voorsprong door een doelpunt van Tavsan. Hij wist het goede voorbereidende werk van Kharchouch koel af te maken. Het was diezelfde Kharchouch die in het verloop van de eerste helft tweemaal het net wisten bollen. Eerst tikte hij een voorzet bij de eerste paal binnen, en vlak voor rust kopte hij ook het derde doelpunt achter de doelman.

In de tweede helft probeerde de gastheren het wel, maar het leidde slechts tot een enkele kans. Na het neerhalen van Tavsan mocht McGuane aanleggen voor de vierde. Hij zag de penalty gekeerd worden maar was er als de kippen bij toen de rebound voor zijn voeten viel. Helmond sport scoorde nog wel, maar deze was puur voor de statistieken.

Uitgebreid verslag volgt.

Dat statistieken niet alles zeggen, blijkt ook na de wedstrijd in Helmond. Van de 23 voorgaande edities tussen Helmond Sport en Telstar in Brabant wint de thuisploeg er dertien, vijf keer gaan de Velsenaren met een zege aan de haal en vijf duels eindigen in een gelijkspel. Telstar zegeviert voor de tweede keer op rij. Deze keer wordt Helmond Sport met speels gemak opzij geschoven: 1-4. Grote man aan de kant van de withemden is Reda Kharchouch. Met twee doelpunten en één assist is hij belangrijk voor zijn ploeg.

Trainer/coach Andries Jonker heeft in het Brabantse land niet de beschikking over de al langer geblesseerden Kick Groot en Tuur Houben. De oefenmeester kiest voor dezelfde formatie die vorige week nipt Almere City FC verslaan. Bij tegenstander Helmond Sport kan trainer/coach Wil Boessen geen beroep doen op de geblesseerden Dean Koolhof, Ferry de Regt, Senne Vits en Bram Zwanen. In de basis worden de twee eerstgenoemden vervangen door Robert Mutzers en Nick de Louw.
Routinier en aanvoerder Frank Korpershoek speelt in Helmond zijn 350e competitieduel als Witte Leeuw. Zijn betaald voetbalcarrière start hij op 18 augustus 2006. Ook tegen deze Brabantse club. Met zijn 350 duels voor Telstar nadert Frank Korpershoek met rasse schreden de top drie van spelers met de meeste competitiewedstrijden voor Telstar. Op één staat Fred Bischot (372), tweede is Frans van Essen (360) en nummer drie is Anthony Correia (354).

Het eerste gevaar komt van Telstar. In de 8e minuut zetten de withemden een aanval over links op. De bal wordt over de hele naar Senne Lynen gespeeld. Zijn vlammende schot vliegt net naast. Vijf minuten later prijkt de 0-1 op het scorebord. Reda Kharchouch wordt diep gestuurd en haalt de achterlijn. Op de vierkante meter draait hij weg bij een Helmonder. Hij loopt het strafschopgebied in, kijkt rustig wie er voor het doel vrij staat. Dat is Elayis Tavsan. Van dicht bij schiet de Sparta-huurling de eerste treffer voorbij Stijn van Gassel: 0-1. Nog geen zestig tellen later is de thuisclub voor de eerste keer gevaarlijk. Oud-Telstarspeler Orhan Džepar kopt de bal recht in de handschoenen van Anthony Swolfs. In de 22e minuut bereikt het leer na een kortlopende aanval Senne Lynen. Zijn voorzet met rechts is perfect. Reda Kharchouch kruipt voor zijn tegenstander en schiet raak. Een aanval uit het boekje! Rond het half uur stoomt Shayne Pattynama op. Via Marcus McGuane en Reda Kharchouch komt hij aan de bal. Zijn schot eindigt in het zijnet. In de 33e minuut leidt het team van Wil Boessen balverlies. Shayne Pattynama gaat er als een haas vandoor. Hij zet de bal perfect voor. Reda Kharchouch heeft iets te veel tijd nodig om de bal te controleren. Zijn schot wordt geblokt. Acht minuten verder kan Diego Snepvangers niet profiteren van matig uitverdedigen van de Velsenaren. Zijn inzet verdwijnt voorlangs het doel. Vlak voor rust is er een miscommunicatie in de Velsense verdediging. Robert Mutzers schiet de bal tegen Anthony Swolfs aan. De rebound is niet aan Juul Respen besteed. Hij lobt de bal over. Toch wordt het nog 0-3. Uit een vrije trap van Benaissa Benamar komt Reda Kharchouch voor zijn tegenstander en kopt zijn tweede treffer tegen de touwen: 0-3.

Na rust, met aan de kant van Helmond Sport één wijziging: Jeroen Verkennis voor Daan Klomp, is de eerste kans voor Juul Respen. Een terugspeelbal is te kort op Anthony Swolfs. De eerste keer schiet hij het ronde speeltuig tegen de Belgische goalie aan. In de rebound gaat de bal ruim over. Nog geen twee minuten later probeert Jeff Stans het van afstand. Ook deze keer vangt Anthony Swolfs de bal. In de 59e minuut zet Shayne Pattynama de bal voor. Joeri Poelmans schiet bijna in eigen doel. Met behulp van paal en lat stuit het leer het veld weer in. Ongelooflijk! Negen minuten later snelt Elayis Tavsan voor Jeff Stans. De routinier brengt hem in de zestien ten val. Arbiter Bos is resoluut: penalty! De strafschop wordt aan Marcus McGuane gegund. In eerste instantie houdt keeper Van Gassel de pingel. In de rebound is het alsnog raak door de huurling van Barcelona: 0-4. In de 77e minuut doet Helmond Sport iets terug. Diego Snepvangers schiet na een fraaie passeerbeweging via de lat de eindstand van 1-4 op het scorebord.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Helmond Sport: 1. Stijn van Gassel, 2. Guus Joppen, 4. Nick de Louw, 5. Daan Klomp (46e min. 12. Jeroen Verkennis), 6. Tibeau Swinnen (70e min. 25. Kay van de Vorst), 7. Robert Mutzers (63e min. 9. Givan Werkhoven), 8. Orhan Džepar, 16. Joeri Poelmans, 17. Juul Respen, 18. Diego Snepvangers en 20. Jeff Stans. Wel op de bank maar niet ingevallen: 11. Bodi Brusselers, 15. Sander Vereijken, 21. Stefan Tielemans, 23. Jeffrey Neral en 24. Daan Ibrahim.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (75e min. 15. Rashaan Fernandes), 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (60e min. 19. Richelor Sprangers), 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (79e min. 5. Redouan El Yaakoubi). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 12. Sven van der Maaten, 13. Ilias Bronkhorst, 16. Sam Aarts, 17. Sven van Doorm en 29. Glynor Plet.

Scoreverloop
13e min. 0-1 Elayis Tavsan
22e min. 0-2 Reda Kharchouch
44e min. 0-3 Reda Kharchouch
69e min. 0-4 Marcus McGuane
77e min. 1-4 Diego Snepvangers

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer A. Bos
Assistent-scheidsrechters: de heren M.W.J. Ribbink en Y.R. Weterings
Vierde official: de heer M. Vos

Gele kaarten
31e min. Elayis Tavsan
55e min. Diego Snepvangers
75e min. Juul Respen

Toeschouwers
1.732