Single Blog Title

This is a single blog caption

300 keer Frank Korpershoek

Frank Korpershoek speelt tegen FC Oss zijn 300ecompetitieduel in het betaald voetbal. Al deze wedstrijden heeft hij voor één club gespeeld: Telstar. De op 29 oktober 1984 in Heemstede geboren middenvelder maakte zijn minuten voor Koninklijke HFC en DWV voordat hij in 2006 de overstap naar Telstar maakte.
Zijn eerste speelminuten als Witte Leeuw maakte de tegenwoordig in de gemeente Velsen wonende Korpershoek tijdens TelstarStormvogels – Helmond Sport (2-1) op vrijdag 18 augustus 2006. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd liet trainer/coach Luc Nijholt hem debuteren. Hij verving Raymond Fafiani. Na een aantal wedstrijden met invalbeurten speelde Frank Korpershoek op vrijdag 8 september 2006 zijn eerste volledige wedstrijd voor de Velsenaren. De tegenstander was FC Omniworld. In Almere werd het maar liefst 2-5 voor Telstar. Tijdens dit duel scoorde Frank zijn eerste treffer. Het derde Velsense doelpunt (de 0-3) kwam op zijn naam.
Een vraaggesprek met zijn vader Henri.

Toen Frank geboren werd, heeft u hem direct als lid van de Koninklijke HFC aangemeld. Wist u toen al dat hij het in de voetbalwereld ver zou schoppen?
Henri:
“Toen Frank geboren werd, kon je pas lid van HFC worden als je er ging voetballen. In die tijd was dat met een jaar of zes, denk ik. Ikzelf was toentertijd voorzitter van de barcommissie. Diezelfde avond ben ik nog even naar HFC gegaan om penningmeester Henk Uildriks te vragen of dat kon veranderen naar de geboortedag. Meteen werd dit gewijzigd en kon je lid worden voor 25 gulden. Dat leverde direct al zes nieuwe leden op. ik had geen idee of Frank wilde voetballen of misschien wilde hij wel op ballet. Die keuze was aan hem.”

Wanneer zag u dat Frank over het nodige voetbaltalent beschikte?
Henri: “Frank mocht een jaartje eerder voetballen dan de meeste jongens van zijn leeftijd. Echter hij was met geen mogelijkheid te bewegen om mee te doen. Hij ging liever met mij mee. Mee naar mijn wedstrijden. Hij ging dan met de reservespelers voetballen en schoot de keeper in voor zover dat mogelijk was. Ik werd samen met Piet Stut trainer en begeleider van een F-pupillenteam. Wij moesten daarvoor spelers zoeken die de F1 zouden vormen. Natuurlijk zaten daar onze zoons bij. Vanaf dat moment zagen we dat hij best wel gevoel voor het voetballen had. Ik ben begeleider/trainer gebleven tot de E-junioren. Ik vond toen dat de ouders zich er teveel mee gingen bemoeien en heb het trainen en coachen aan echte trainers overgelaten.”
Bent u van jongs af aan zijn meest trouwe supporters geweest? Was dat te combineren met uw eigen werkzaamheden als snackbarhouder in Bloemendaal aan Zee?

Henri: “Ik ging met mijn vrouw Annelies zoveel mogelijk kijken. Ook omdat ik nog veel grensrechter/chauffeur moest zijn. Ook bij HFC stonden ouders daar niet om te springen. Het was wel eens moeilijk te combineren met mijn eigen werk maar met het slim indelen van de vakantiehulpen ging dat wel.”

Frank heeft tussen zijn tijd bij Koninklijke HFC en Telstar ook voor DWV gespeeld. Was u het met zijn keuze voor de Amsterdammers eens?
Henri:
“Nadat Frank alle hoogste jeugdteams had doorlopen (de meeste elftallen een jaartje eerder qua leeftijd) kwam hij in het eerste van HFC. Ik dacht dat het eerste in de eerste klasse speelde. Zeker weten doe ik dit niet. Frank werd door Hans van Doorneveld benaderd om de overstap naar DWV te maken. Daar was Hans trainer/coach. Ik kende Hans, die in zijn vrije tijd brood voor een bakker bezorgde. Ook bij mij. Ik had geen bezwaar dat Frank voor DWV koos. Na een aantal trainingen zou één van zijn eerste wedstijden tegen het echte Ajax gaan. Frank vroeg of ik kwam kijken. Hij vertelde er meteen bij dat hij nog niet wist of hij speelminuten kreeg. Wie schetst mijn verbazing toen de spelers het veld opkwamen en Frank als aanvoerder vooropliep in plaats van al de jongens die er al langer bij DWV speelden.”
Hoe lang denkt u dat Frank met voetballen doorgaat? Gaat u het voetbal missen? Gaat u hem ook als trainer volgen?

Henri: “Ik hoop dat Frank nog een paar jaar voor Telstar speelt en dat hij daarna nog voor een amateurclub kiest. Misschien weer terug naar HFC? Ik kan nu rustig naar andere wedstrijden kijken. Nadat ikzelf stopte met voetballen, vond ik dat wel lastig. Annelies en ik gaan nu al vaak naar de wedstrijden van zijn jeugdteam kijken. Als trainer doet hij het ook bijzonder goed. HFC heeft in 2014 de Rinus Michels Award gewonnen. De jeugdopleiding van HFC was dat jaar de beste van Nederland.”

Heeft u zelf een hobby?
Henri:
“Toen ik nog werkte, had ik niet veel tijd voor hobby’s. Sinds een paar maanden ben ik met pensioen. Samen met Annelies hoop ik wat meer te gaan reizen en veel te fietsen binnen Nederland. Er zijn nog zoveel leuke steden en dorpen in Nederland die wij nog graag willen bezoeken.”

Waarvoor kunnen we Frank ’s nachts wakker maken?
Henri: “Waar je Frank voor wakker kan maken, weet ik niet. Misschien om een wedstrijd van Barcelona te bezoeken? Hij is al heel lang het huis uit en eet veel gezonder dan vroeger bij ons thuis. Dus het zal wel niets om te eten zijn.”

Ik heb nog met zijn vriendin Daisy contact gezocht. Zij vertelde dat we Frank kunnen wakker maken voor een goed gesprek over voetbal, een tripje naar Disney, vakantie, de Olympische (Winter) Spelen en El Classico. En … Frank slaapt graag uit.

TOTAAL AANTAL COMPETITIEWEDSTRIJDEN TELSTAR
Seizoen Club CW CD
2006/’07 StormvogelsTelstar 19 1
2007/’08 StormvogelsTelstar 30 1
2008/’09 Telstar 20 0
2009/’10 Telstar 33 4
2010/’11 Telstar 28 1
2011/’12 Telstar 16 0
2012/’13 Telstar 29 1
2013/’14 Telstar 11 1
2014/’15 Telstar 34 0
2015/’16 Telstar 29 0
2016/’17 Telstar 21 0
2017/’18 Telstar 29 1
Totaal 299 10

RANGLIJST TOTAAL AANTAL COMPETITIEWEDSTRIJDEN TELSTAR
1. Fred Bischot 372
2. Frans van Essen 360
3. Anthony Correia 354
4. Paul van der Meeren 339
5. Fred André 321
6. Sander Oostrom 320
7. Koos Kuut 310
8. Frank Korpershoek 299
9. Richard van Heulen 294
10. René Panhuis 282
11. Walter Smak 281
12. Jan Nederburgh 279
13. Paul van Egmond 273
14. Hans Driessen 251
15. Melvin Holwijn 247

Tekst: Marja Korbee